ERR.ee: ELi tõukefondide rahast on üle miljardi krooni kasutamata

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahapakid.
Rahapakid. Foto: Peeter Langovits

Rahandusministeeriumi väitel on Eestile aastateks 2004 - 2006 eraldatud Euroopa Liidu tõukefondide rahast viiendik ehk üle miljardi krooni endiselt kasutamata.

Selle perioodi väljamakseid saab teha tänavuse aasta lõpuni, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Nüüd siin viimasel aastal on ilmnenud, et mõned projektid ei ole ellu viidud ja on rohkem planeeritud raha kui tegelikult vaja läks,» selgitas rahandusministeeriumi välisfinantseerimise osakonna juhataja asetäitja Monika Senkel. «Ja sellest tulenevalt on mingid rahad ka vabanenud ja üritatakse uuesti projektidega katta seda ja ära kasutada. Ja aasta lõpuni on meil aega seda teha.»

Järgmisel aastal on Eestil võimalik kasutada juba seda raha, mille EL eraldab aastateks 2007 - 2013. Seda on kokku üle 50 miljardi krooni. Euroopa Komisjoni selge sõnum on, et eurorahadega seotud projektid tuleks käiku lasta võimalikult kiiresti, sest muidu ei suudaks Eesti kogu summat etteantud tähtajaks ära kulutada.

Seni on Eesti olnud ELi toetusraha ära kasutamisel üks edukamaid Euroopa riike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles