Õiguskantsler uurib Tallinna kaevetööde eeskirja

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevetööd.
Kaevetööd. Foto: Margus Ansu

Õiguskantsler Indrek Teder kontrollib, kas Tallinna linnavolikogu poolt kehtestatud kaevetööde eeskirja kõik punktid on kooskõlas põhiseadusega.


Linnavalitsusele esitatud teabenõudes viitab õiguskantsleri büroo eeskirja nendele punktidele, mis sätestavad, kui suures ulatuses tuleb teekate pärast kaevetööde tegemist taastada.

Nii näiteks sätestab kaevetööde eeskirja paragrahv 5 lõige 8 punkt 1: «Piki tänavat tehtava kaevetöö korral taastatakse teekatted järgmiselt: 1) piki kõnniteed tehtava kaevetöö korral taastatakse kõnniteede asfalt- ning parkettkivikatted kogu kõnnitee laiuselt, vajadusel vahetatakse välja ka äärekivid. Kõnnitee asfaltkatted taastatakse asfaldilaoturiga vähemalt 10 m pikkuse paigana.»

«Kaevetööde eeskirja paragrahv 5 lõige 8 punkt 1 puhul peab kaevaja taastama kõnnitee asfaltkatte vähemalt 10 meetri pikkuses kogu kõnnitee laiuses ka siis, kui ta on kaevanud kõnnitee üles viie meetri pikkuses ning ühe kolmandiku kõnnitee laiuses. Seejuures tuleb asfaltkate taastada asfaldilaoturiga. Seega kaasnevad kaevajale kaevetööde eeskirja paragrahv 5 lõige 8 punkt 1 sätestatud kohustuse täitmisega märkimisväärsed kulud,» seisab õiguskantsleri büroost linnavalitsusele saadetud teabenõudes.

Õiguskantsler soovib teabenõudes vastust kokku 19 kaevetööde eeskirjaga seotud küsimusele. Vastust oodatakse Tallinnalt hiljemalt 14. maiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles