Kalamaja saab Vibu ja Oda tänava

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vibu tänav on skeemil märgitud sinise, Oda tänav kollase joonega. Punase katkendjoonega on tähistatud Salme tänava pikendus.
Vibu tänav on skeemil märgitud sinise, Oda tänav kollase joonega. Punase katkendjoonega on tähistatud Salme tänava pikendus. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus kinnitab homme Põhja-Tallinnas Uus-Kalamaja tn 10 kinnistu ja lähiala detailplaneeringuga tekkivale uue tänava nimeks Vibu tänav ning planeeringualal juba olemasoleva tänava nimeks Oda tänav.


Planeeringuga tekkiv Vibu tänav algab Noole tänava ja Küti tänava ristmikult, kulgeb kaarena ning lõpeb Noole tänaval. Tänava lõpp on alates ühendusteest Uus-Kalamaja tänavaga ehk Salme tänava pikendusest kavandatud jalakäijate tänavaks.

Linnavalitsuse nimekomisjon arvestas uue tänava nime määramisel tänava kuju ja piirkonnas kasutusel olevaid tänavanimesid, näiteks Noole ja küti tänav. Nii tehtigi ettepanek nimetada uus tänav Vibu tänavaks.

Samuti leidis nimekomisjon, et oluline on määrata ametlik nimi ka sama planeeringu alasse jäävale, Küti tänava ja perspektiivse Kalaranna tänava vahel kulgevale lühikesele tänavalõigule. Sobivaimaks peeti küttimise ja sõjariistade temaatikast tulenevat lühikest Oda tänava nime. Samuti leidis komisjon, et Salme tänavat, mis hetkel lõpeb ristumisel Uus-Kalamaja tänavaga, võiks vastavalt detailplaneeringuga kavandatule pikendada Vibu tänavani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles