Rahvaliitlaste erimärgistatud vedelkütuse eelnõu pääses teisele lugemisele

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Margus Ansu

Kuigi reeglina ei jõua opositsiooni esitatud eelnõud riigikogus esimesest lugemisest kaugemale, saadeti täna teisele lugemisele rahvaliitlaste algatatud eelnõu, mis lubaks erimärgistatud vedelkütusega põllutöömasinad metsatöödele ning talvistele teedele esmast hooldust tegema.


«Tõsi, praeguseks hetkeks on, sõbrad, päike ja kevad lume juba iseenesest ära tõrjunud, aga tasuks korraks mõelda tagasi möödunud talvele, et meenutada selle eelnõu asjakohasust,» sõnas riigikogu ees eelnõud tutvustanud Rahvaliidu fraktsiooni liige Jaanus Marrandi.

Tema sõnul kerkis mäletatavasti kohalikes omavalitsustes külateedel üsna teravalt esile olukord, kus teed ei jõutud lahti lükata ja samas ei võinud ka erimärgistusega vedelkütust kasutada. «Paljudele lumetõrjujatele tehti hoiatus ja kästi kütus välja vahetada paagist. Hiljem lisandus jutt, et tõsi, seadus on küll selline, aga me pigistame hetkeolukorda arvestades silmad kinni ja ei karista. See ei ole paraku õigusriigile kohane lahendus, seadused peavad töötama ja kui nad ei ole asjakohased, siis tuleb neid täiendada või muuta,» selgitas Marrandi.

Eelnõu sisuks on erimärgistatud vedelkütuse kasutamise lubamine põllumajanduses kasutatavas masinas, traktoris ja liikurmasinas, samuti põllumajanduses kasutatava traktori ja liikurmasina kasutamisel metsatöödel ning talvistel esmastel teehooldustöödel kohalikule omavalitsusele kuuluval teel, erateel ja taliteel.

Eelnõule muudatusettepanekute tegemise tähtaeg on 27. aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles