Poisi väidetavalt auto pagasiruumi toppinud vennad astuvad kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed topiti pagasiruumi ja viidi metsa.
Lapsed topiti pagasiruumi ja viidi metsa. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohtus astuvad homme kohtu ette kaks venda, kes toppisid kaks koduteel olnud poissi nende hirmutamiseks oma auto pagasiruumi ja toimetasid metsa.

Kohus lahendab omavolis süüdistatava Gert Kallase (28) ja Rene Kallase (24) süüasja kokkuleppemenetluses. Süüdimõistmisel omavolis võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse.

Tänavu veebruaris tõi telesaade «Pealtnägija» avalikkuse ette juhtumi, kus vennad Kallased röövisid väidetavalt nende maja aknasse lumepalle loopinud koolipoisid.

Saate andmeil langesid ohvriks tuntud peredest pärit maineka Tallinna kooli kaks kuuenda klassi poissi, kes jalutasid 12. jaanuaril klassivenna sünnipäevalt koju ja loopisid ajaviiteks lumepalle vastu poste, majaseinu ja liiklusmärke.

Ühe poisi koduväravas pidurdas nende juures tume Mercedes, millest välja hüpanud Kallased toppisid ühe poisi pagasiruumi ja teise auto tagaistmele.

Auto pagasiruumis olnud poisil õnnestus enda ja sõbra röövimisest mobiiltelefonitsi emale teada anda, kuid seejärel side katkes.

Poisid sõidutati umbes 15 kilomeetrit Tallinnast välja Rae valla metsa, kuhu nad nii-öelda karistuseks mobiiltelefonideta maha jäeti. Koju jõudsid nad hääletades umbes kolm tundi hiljem.

Juhtumit asus uurima Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude grupp ning juba kolme nädala pärast tabas politsei vennad Kallased.

Samal teemal:

«Pealtnägija»: lasterööv lumepalli pärast 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles