Politseil ei õnnestunud tuvastada linnaametniku surma asjaolusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25-aastane Romet Põldme jäi kadunuks pärast kolleegidega peetud jõulupidu ööl vastu 19. detsembrit.
25-aastane Romet Põldme jäi kadunuks pärast kolleegidega peetud jõulupidu ööl vastu 19. detsembrit. Foto: Erakogu

Politseil ei õnnestunud tuvastada 2008. aasta lõpus Tallinna linnahalli lähedalt uppununa leitud linnaametniku Romet Põldme surma asjaolusid ning kriminaalmenetlus lõpetati.


Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul kuulas politsei mahuka eeluurimise käigus tunnistajaid ning viis läbi jälitustoiminguid, kuid sellele vaatamata ei õnnestunud tuvastada, kas 25-aastase Põldme surma taga võis olla kuritegu või hukkus ta teistel asjaoludel, näiteks oli tegemist enesetapuga.

«Eeluurimisega ei tuvastanud politsei ühegi isiku seotust Põldme surmaga. Kuna võimalikku kurjategija isikut ei tuvastatud ning polnud võimalik ka rohkem lisatõendeid koguda, otsustasid politsei ja prokuratuur kriminaalasja lõpetada,» selgitas Tuulik BNSile.

Põldme ema vaidlustas Põhja ringkonnaprokuratuuri otsuse kriminaalasja lõpetamise kohta, kuid riigiprokuratuur jättis selle siiski jõusse.

Tallinna Kesklinna linnaosavalitsuses keskastme juhina töötanud Põldme jäi kadunuks 2008. aasta 19. detsembril, kui ta oli tööandja jõulupeolt tagasiteel oma Kotzebue tänava koju.

Teadaolevalt nägi Põldmet viimasena tema ülemus Malle Pahapill, kellega koos nad jõulupeolt lahkudes taksos istusid. Kotzebue tänavale Põldme kodu juurde jõudes äratas samas kandis elav Pahapill mehe üles ja juhatas kodu poole. Naise sõnul ongi tema viimane pilt Põldmest, kui too kodu poole astuma hakkas.

Sama aasta 28. detsembril leidsid sukeldujad Kalasadama kai äärest veest noore mehe surnukeha. Selgus, et tegemist oligi Põldmega ning politsei käivitas tema surma asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetluse.

Ekspertiis tuvastas, et Põldme surma põhjustas uppumine, kuid tal avastati ka pindmisi vigastusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles