Kalev kustutas Kamee lootuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALDO MAKSIMOV

Laupäeval sai lõplikult selgeks, et Kamee meeskonnal pole asja Eesti Meeste Korvpalliliiga medalimängudele. Ülejäänud viis kohtumist erilist tähtsust ei omanud, kuid sellest hoolimata võinuks mõni klubi kas või moepärast pisut pingutada.

Kalev murdis lõpus

Kamee oleks säilitanud edasipääsulootuse vaid võidult võidule sammudes. Ühtlasi poleks BC Kalev tohtinud järele jäänud neljast mängust üle ühe võidu saada. Nende omavaheline heitlus laupäeval oli seega esineliku selgitamisel otsustav.

Poolajaks juhtis BC Kalev 49:45, ehkki Kullamäe viskest oli Kamee ees 41:40. Esimesed 20 minutit möödusid mõlemapoolselt suuremate mõõnadeta, vaid korra oli Kalevi eduseis seitsmepunktine. Ilmselt näis Kalevile kolm-neli minutit enne lõpusireeni, et võit ongi kodus ja ohjad anti käest. Kamee oskas vastase roidumuse ära kasutada ning viimase minuti alguseks viis Babenko võitu ihkava Kamee ette 82:81. Järgnenud minut kujunes aga painajalikuks.

Esmalt sopsas Tiit Sokk pikalt mõtlemata rünnakule minnes kolmese. Tõeliselt kuumaks läks aga veidi hiljem (86:82), kui Gert Kullamäe kaugviskekatsel Silas Millsi õhku pettis ja too pidanuks Kullamäele peale vajudes nagu vea teenima. Sealsamas seisnud Atso Matsalu viga ei võtnud, Kullamäe ärritus ning hakkas kohtunikku pisut tõuklema. See tõi mõistagi kaasa mängija eemaldamise. Diskvalifitseerimise kestust pole distsiplinaarkomisjon veel otsustanud.

Mäng oli ühtlasi otsustatud. Sokk tabas vabavisetel ja imet teha Kamee enam ei suutnud. Kalev sai viimase minuti jooksul niisiis üheksa vastuseta jäänud punkti. 90:82. Soku arvele kogunes 29 silma. Üldiselt võrdsete tehniliste näitajate juures sai ilmselt määravaks Kamee pallikaotuste suur hulk, lisaks tabas Kamee 24st kaugviskest vaid kuus.

KK Baltika ja KK Tartu ka poolfinaalis?

KK Baltika ja KK Tartu mängud kuuluvad liigas kindlalt põnevaimate hulka. Laupäeval oli Baltika kord Kalevi spordihallis võõrustada ja taas selgus mängusaatus alles lõpusekundeil.

Poolajaks saavutasid tartlased kümnepunktise edu. Bensiini jätkus ka pea terveks teiseks mängupooleks, kuid lõpuminuteil loopis Tartu meeskond peaasjalikult mööda. Baltika poolel tegid kogenud Andrus Nagel ja Aivar Kuusmaa oma tööd korralikumalt. Tartu oli ees 75:65, rohkem kui kaks minutit enne lõpuvilet veel 83:80. Baltika kümnest järgnenud punktist tõi Kuusmaa kaheksa - selles võibki üht mängu võtit otsida.

Aivar Kuusmaa tõi 33, Toomas Kandimaa Tartu parimana 22 punkti. Tähelepanuväärne on Baltika puhul tõsiasi, et kolmepunktijoone tagant prooviti rohkem visata kui selle seest - 31 25 vastu. Tabas 15 kaugviset.

Et BC Tallinnal on KK Baltikast võit rohkem ja niisamuti on KK Tartul võit enam BC Kalevist, näib ülimalt tõenäoline, et poolfinaalis on taas vastamisi KK Baltika ja KK Tartu.

Kolmandas laupäevases kohtumises alistas BC Tallinn Nybiti 88:68. Nybiti 38%ne tabavus on kõnekas, 45% vabaviskejoone tagant ehk seda rohkem. Kui ehk algul tundus, et Jaak Salumetsa asumine Nybiti juhendajaks võib nii mõnegi võidu tabelisse lisada, siis tegelikkuses pole pööret toimunud. Mäng on ebasüsteemne, eriti juhuslik on rünnak.

Kaotusel ja kaotusel on vahe

Pühapäevane annus meistriliiga korvpalli oma nimeväärset taset välja ei mänginud. Eriti mage oli Baltika ja Kamee kohtumine, kus nähtav oleks parimal juhul end õigustanud mõnel ametkonnasisesel mõõduvõtmisel. Kamee minnalaskmismeeleolu võib ju mõista, kuid klubi mainele teeb taoline sihitu jalutamine ainult kahju. Baltika võidunumbrid olid 113:65. BC Tallinn võitis oma eesmärgi päev varem kätte saanud BC Kalevi 100:68 ning KK Tartu Nybiti 76:63.

Nybit pani sedakorda vastu esimese poolaja 13 minutini, kui paljuski tänu Priit Pihelale juhiti 21:17. Tasapisi, kuid kindlalt hakkas siiski KK Tartu surve mõjuma ning lihtsalt vähem eksides tuli ka külaliste paremus esile. Tartlaste treener Jüri Neissar andis fantaasiale voli ja vahetas paar korda kohtumise jooksul väljakul mängijaid viisikute kaupa - luksus, mida ükski teine meeskond endale õieti lubada ei saa. Viimased põhiturniiri voorud on reedel-laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles