Liivimaa Lombard muutus Balti Investeeringute Grupiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TARMO TOMAK

Kinnisvaratagatisel laenu andev Liivimaa Lombard muutis sellest nädalast oma nime Balti Investeeringute Grupiks. Nimevahetuse põhjustas asjaolu, et ettevõtte senine nimi, mis viitas otseselt pandimajale, oli tegevusele muutunud segavaks, ütles BIGi juhatuse esimees Parvel Pruunsild.

«Firma loodi 1992. aastal pandimajana, kuid juba mõne kuu pärast hakkasime kinnisvara vastu laenama ja pandimajast ei jäänud enam midagi alles,» ütles Pruunsild, kelle sõnul ettevõtte tegevusvaldkond nimevahetusega ei muutu.

Balti Investeeringute Grupp on Eesti suurim pangaväline kinnisvaratagatisel laene andev institutsioon. 1992. aasta augustis tegevust alustanud ettevõtte bilansimaht on 35 miljonit krooni, omakapital moodustab 5 miljonit krooni. Ettevõtte eelmise aasta kasum oli 1,4 miljonit krooni.

Eelmisel aastal avas Liivimaa Lombard tütarfirma Riias. Praeguseks on seal väljastatud kinnisvaratagatisel laene 3,8 miljoni krooni eest. Parvel Pruunsilla sõnul on tehtud strateegiline otsus minna Leetu, samuti uurib ettevõte praegu võimalusi Ukraina turule minekuks. «Eesti turul hakkab liiga kitsaks jääma,» põhjendas Pruunsild ettevõtte laienemist väljaspoole.

Balti Investeeringute Grupi omanikeks on võrdse osalusega Parvel Pruunsild ja Vahur Voll. Aktsiakapital on 2,14 miljonit krooni. Sel aastal kavatseb ettevõte viia läbi avaliku aktsiaemissiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles