Ansip ja Ilves lendavad Poola presidendi matustelt tagasi ühes lennukis

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola riigipea volitused Smolenski tragöödia järel üle võtnud seimi alamkoja spiiker Bronislaw Komorowski põlvitamas hukkunud presidendi Lech Kaczynski sarga juures.
Poola riigipea volitused Smolenski tragöödia järel üle võtnud seimi alamkoja spiiker Bronislaw Komorowski põlvitamas hukkunud presidendi Lech Kaczynski sarga juures. Foto: Reuters / Scanpix

Võib juhtuda, et Eesti peaminister ja president lendavad Poola presidendi Lech Kaczynski ja tema abikaasa matusetseremoonialt Krakowis tagasi ühes lennukis, kinnitas peaminister Andrus Ansip.

«Suure tõenäosusega me oleme tagasilennul ühes ja samas lennukis,» ütles peaminister Andrus Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil ja selgitas, et president Toomas Hendrik Ilves tuleb Krakowisse otse Türgist, kuid tagasi Eestisse on presidendi meeskonnal otstarbekas minna koos peaministriga. Nimelt tellitakse pühapäevasel matusetseremoonial osalemiseks piirivalve lennusalga lennukiga tšarterlend Krakowisse ja tagasi.

Ansip meenutas seejuures, et viimati lendas ta koos Ilvesega samas lennukis, kui tuldi tagasi Berliini müüri langemise 20. aastapäeva tähistamiselt Berliinis. «Ma ei tahaks, et praegu selle koletu lennukatastroofi järel muutuksime lennupelglikeks, hakkaksime arvama, et lennukid muudkui kukuvad ja kukuvad alla ja üleüldse on kohutavalt suur risk üks lennureis ette võtta,» rääkis Ansip.

Riigikogu õiguskomisjoni ja julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liige Jaanus Rahumägi on varem Postimehele öelnud, et kui palju kõrgeid Eesti riigiametnikke võib ühes lennukis koos lennata, ei ole Eesti seadustes määratletud. «Pigem on see hea tava, et kõik ühes lennukis ei lenda,» ütles Rahumägi. Ka presidendi avalike suhete nõuniku Toomas Sildami sõnul ei ole täpselt määratletud, kui palju ja millised riigiametnikud võivad ühes lennukis lennata. «Loogiline on, et ühes lennukis ei sõida president ja riigikogu esimees,» ütles Sildam. Sama kinnitas täna ka Andrus Ansip.

Peaminister Andrus Ansip ja presidendipaar osalevad pühapäeval Krakowis lennuõnnetuses hukkunud Poola presidendi Lech Kaczynski ja tema abikaasa matusetseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles