Marge Kõrkjaselt kolm maailmarekordit, UJUMINE

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
REIN PÕLDME

Rootsis Sundsvallis peeti rahvusvahelised ujumisvõistlused puuetega sportlastele. Tartlanna Marge Kõrkjas püstitas kolm lühiradade maailmarekordit.

Osalesid ujujad Saksamaalt, Portugalist, Belgiast, Soomest, Taanist, Eestist ja Rootsist. Võistlused peeti 25-meetrises basseinis.

Eesti kuueliikmelisse võistkonda kuulusid Eela Kokk, Vahur Vahi ja Indrek Viljaste Tallinnast ning Marge Kõrkjas, Annika Raide ja Taisto Sillamägi Tartust.

Atlanta paraolümpiamängudel kaks kuldmedalit võitnud Marge Kõrkjas tõestas, et tema võidud polnud juhuslikud. Marge püstitas kolm uut lühiradade maailmarekordit: 50 m vabaujumises 29,84, 100 m vabaujumises 1.07,75 ja 100 m seliliujumises 1.23,94ga.

Ka teised Eesti võistkonna liikmed on oma tulemustega jõudnud Euroopa paremiku hulka. Eela Kokk võitis samuti kolm distantsi. Vahur Vahi oli neli korda teine.

Võistlused Rootsis olid viimaseks rahvusvaheliseks jõuprooviks enne Euroopa meistrivõistlusi. Rootsi-reisi eest on Tartu ujujad tänulikud Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna sporditeenistusele, Valga linnavalitsusele, Torma vallavalitsusele, Uppsala Celsiuse Koolile ja Uppsala Eesti kogukonna esindajale Silvi Nemvaltsile, samuti Tartu Ehitus- ja Kergetööstuskooli direktorile Eino Ojastule, kes on võimaldanud kasutada kooli ujulat soodushinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles