Olof Forssberg astus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EPP ALATALU

Estonia hukku uuriva rahvusvahelise komisjoni Rootsi poole juht Olof Forssberg astus tagasi komisjonist ja ka Rootsi transpordiõnnetuste ameti direktori kohalt.

Olof Forssberg tunnistas eile hommikul Rootsi raadio uudistesaates Ekot esinedes, et ta on olulistes küsimustes valetanud.

Esimeses saates küsis reporter Forssbergilt, kas ta on saanud meresõiduametist kirja, mis kinnitas, et reisipraame oli valesti ehitatud ja et mitmeid aastaid ei kontrollitud nende turvaseinu, mis oleks andnud märku vee tungimisest autotekile.

Forssberg vastas eitavalt, kuid helistas hiljem reporterile tagasi ja teatas, et oli valetanud. Ta oli saanud kirja ja lugenud seda, kuid jätnud selle registreerimata.

«Ma ei saa aru, miks ma valetasin, ja tunnen suurt piinlikkust,» ütles Forssberg eile pressikonverentsil. «Ma arvan, et peadirektoril peab olema lubatud ennenägematult lollilt käituda,» ütles Forssberg ennelõunal ja lisas, et tema ametisse jäämine sõltub transpordiminister Ines Uusmanni otsusest.

Pärast kohtumist transpordiministriga astus Forssberg siiski tagasi, sest «minu osalusel läheks komisjoni usaldus põhja», ütles Forssberg uudisteagentuurile TT.

Estonia laevakatastroofi ohvrite omaksed teatasid eile, et nad ei usalda seda raportit, mille koostamisel osalesid valetajad. Nad nõuavad uue komisjoni loomist sõltumatutest inimestest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles