Üleeuroopaline televisioon võib Paldiskis alustada poole aasta pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Vajalike lubade ja litsentside saamisel võib üleeuroopaline interaktiivne telekanal Paldiskis tööd alustada juba järgmise aasta jaanuaris. Endise kultuuri- ja haridusministri Jaak Aaviksoo kinnitusel pole ta valitsusest sellele projektile põhimõttelist vastuseisu kohanud.

Loodav interaktiivne telekanal, mida seni tuntakse Euro Lotto TV nime all, hakkaks näitama peamiselt kogu perele mõeldud meelelahutussaateid, aga ka lotomänge ning seriaale. Esialgu on programm kavandatud inglise- ja saksakeelsena, hiljem võiks sellele lisanduda näiteks vene keel.

Projekti initsiaatorid soovivad telekeskuse rajada tühjalt seisvasse Paldiski endisesse tuumaallveelaevnike õppekeskusesse.

Euro Lotto TV projekti initsiaator shveitslane Marco Del Curto ütles eile, et uue telekanali projekti realiseerimisel on kavas siduda televisiooni olemasolevaid tehnilisi võimalusi kõrgtehnoloogiliste interaktiivsete uuendustega.

Kanali rajamise idee sündis tema sõnul 1995. aasta algul eesmärgiga rünnata uut Euroopa turgu. «Käisime telejaama asukoha valikul mitmetes riikides ja lõpuks jäime Eesti juurde,» lisas Del Curto.

Peamine on meelelahutus

Euro Lotto TV projekti mänedzher hollandlane Jan Konijnenberg avaldas lootust, et telekanal avatakse juba 1998. aasta jaanuaris ja kanali nimi ei saa kindlasti olema Euro Lotto TV.

Konijnenberg ütles, et augustis on kavas alustada 200-300 Eesti elaniku töölevõtmise ja väljaõpetamisega, seda juhul kui telekanali loomine ikkagi otsustatakse. «Eesti ringhäälinguseadus ja hasartmänguseadus on väga sarnased Hollandi ja Saksa vastavatele seadustele. Tahame luua firma, mis on juriidiliselt igati vettpidav. Praegu taotlemegi vajalikke lubasid,» ütles Konijnenberg.

Saateid hakataks edastama Eestist, kuid müügiorganisatsioon asuks Hollandis, reklaamitootjateks oleksid seejuures rahvusvahelised firmad.

Ministeeriumid polnud vastu

Euro Lotto TV projekt Eestis tekitanud ka umbusku ja kahtlusi. Nii ütles Paldiski linnapea Jaan Mölder, et Paldiski suhtub projekti käivitamisse väga positiivselt ning president ja valitsus suunasid investorid Paldiskisse. Viimasel peaministri kohtumisel linnapeadega olevat peaminister Mart Siimann öelnud, et Paldiski linnavalitsus ei peaks seda projekti aktiivselt toetama. Mölder rõhutas, et Paldiski on neist investeeringutest siiski väga huvitatud.

Endise kultuuri- ja haridusministri Jaak Aaviksoo sõnul kuulis ta projektist esimest korda 1995. aasta lõpul, kui ta oli kultuuri- ja haridusminister. «Investorid pöördusid kultuuri- ja haridusministeeriumi poole selleks, et saada vastust küsimusele, missuguseid ringhäälinguga seotud litsentse ja lubasid oleks neil vaja oma tegevuse alustamiseks. Alguses oli mul selle projekti suhtes terve rida küsimusi, aga ma olen jätkuvalt selle projekti juures olnud ja võin öelda, et väga paljudele olen saanud rahuldava vastuse,» selgitas Aaviksoo.

Aaviksoo sõnul on sellele projektile vaja poliitilist toetust, sest tegemist on üle riigipiiride ulatuva ja väga paljusid inimesi puudutava ettevõtmisega.

«Esitasin eelmise aasta novembris valitsusele seisukohavõtuks selle projekti kontseptsiooni. Valitsuse istungil väljendasid oma seisukohti välisminister, majandusminister ja rahandusminister ning kõigi nende põhimõtteline hinnang oli positiivne. Põhimõtteliselt positiivne hoiak oli ka peaminister Tiit Vähil. Usun, et ka praeguse peaministri põhimõtteline hoiak ei ole negatiivne,» rääkis Jaak Aaviksoo.

Aaviksoo kinnitas, et selle projekti taustauuringud on läbi viidud nii rahandusministeeriumis kui välisministeeriumis.

«Mul endal puuduvad nii Paldiskis, Euro Lottos kui igasuguses televisioonis erahuvid,» kinnitas Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles