Prokurör nõudis naisetapjale pikka vangistust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja ringkonnaprokurör Toomas Tomberg nõudis reedel Harju maakohtus toimunud istungil noore naise mõrvas süüdistatavale mehele pikka vangistust.


Tombergi kinnitusel on 25-aastase Andrei Kaplenkovi süü julmal viisil sooritatud mõrvas tõendatud ning kohus peaks talle määrama 14-aastase vangistuse. Kuna kohtualusel on kandmata ka varasema kuriteo eest tingimisi määratud karistus, peaks ta süüdistaja hinnangul kokku trellide taga veetma 14 aastat, viis kuud ja 27 päeva.

Kaplenkovi kaitsja Argo Küünemäe palus kohtul oma kaitsealuse süü ümber kvalifitseerida tapmiseks ning määrata prokuröri nõutust kergem karistus.

Kohus kuulutab otsuse 22. aprillil kell 12.

Politsei sai raskest kuritööst teate mullu 12. juunil veidi enne kella 18, kui Lasnamäel Paasiku tänaval asuvast korterist leiti 22-aastase naise vägivallatundemärkidega surnukeha.

Oskuslikult tegutsenud Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikud jõudsid arvatava mõrvari jälile juba neli päeva pärast veretöö ilmsiks tulekut, kui Kaplenkov kinni peeti ning kohus ta eeluurimise ajaks vahi alla võttis.

Eeluurimisel selgus, et Kaplenkov oli ohvriga tuttav ning noore naisega tülli minnes mõrvas ta rohkete noahoopidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles