Viljandi politsei ootab naisprefekti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MALLE TOOMISTE

Viljandi politsei abiprefekt Ester Tehu (46) saab Eesti esimeseks naisprefektiks, kui siseminister eeldatavalt sel nädalal ta prefektiks kinnitab.

Viljandi senine prefekt Raivo Sepp läks tööle Tallinna politseiameti peadirektori asetäitjaks. Tema järel läks Tallinna politseiameti peadirektori nõunikuks ka üks Viljandi abiprefekt Indrek Paukshtys.

Ester Tehu kandideerimiseks politseiprefektiks andis eelmisel neljapäeval nõusoleku Viljandi maavanem, kes on nimetanud «Sakalale», et kandidaate oli nii Viljandi prefektuurist kui ka väljastpoolt.

Tartu Ülikooli juristidiplomiga Ester Tehu töötab Viljandis 1977. aastast ning 1995. aastast abiprefektina. Endine prefekt Raivo Sepp iseloomustas Ester Tehut «Sakalas» kui väga suurte kogemustega ja töökat politseitöötajat.

1980. aastate lõpust on Viljandis prefektid vahetunud üle kolme aasta. Pärast pikemat aega kohal püsinud Vello Kütti on Viljandi politseid juhtinud Karl Kolla aastatel 1988-91, Voldemar Tehu 1991-94 ja Raivo Sepp aastast 1994.

Praegu veel abiprefektina töötav Ester Tehu ei leidnud eile mahti «Postimehega» rääkida. Ester Tehu on «Sakalale» öelnud, et prefektiks kinnitamise järel on tema esmane ülesanne hoida prefektuuri sama kõrgel tasemel, kuhu endine prefekt Raivo Sepp selle kolme aastaga on viinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles