Piletimüük kandub jaamadest rongidesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Alates eilsest ei saa enam 12 jaamas piletit osta Eesti Raudtee rahvusvahelistele rongidele ning 31 jaamas Edelaraudtee kohalikele rongidele. Neis jaamades sisenejatele müüakse pileteid rongides.

Eesti Raudtee lõpetas eilsest 12 jaamas piletimüügi rahvusvahelistele reisirongidele. Piletimüük rahvusvahelistele rongidele lõpetati Tamsalus, Põlvas, Kadrinas, Vaekülas, Kabalas, Sondas, Püssis, Kohtlas, Orul, Vaivaras, Auveres ja Soldinas.

RE Eesti Raudtee reisiveo äriüksuse marketingijuht Tarmo Müürsepp selgitas «Postimehele», et neist jaamadest sisenejad saavad rahvusvahelistes rongides pileti osta rongist vagunisaatjatelt või rongiülemalt. Inimesed peaksid minema kindlatesse vagunitesse, mille kohta on teated ka jaamades.

Rahvusvahelistes rongides saab pileti osta vaid sõiduks Eesti piires. Ka siiani sai neist jaamadest, kus piletikassa suleti, pileti osta vaid sõiduks Eesti piires.

Müürsepp lisas, et nendest 12 jaamast, kus kassad suleti, osteti kuus rahvusvahelistele rongidele kokku vaid 80-130 piletit.

Eesti piires korraldab reisirongide liiklust Edelaraudtee AS. Tarmo Müürsepp ütles, et lähtudes Eesti Raudtee piletimüügivõrgu olemasolust, mida Edelaraudteel ei olnud, sõlmisid Edelaraudtee ja Eesti Raudtee piletimüügi agendilepingu, mille kohaselt müüb Eesti Raudtee pileteid Edelaraudtee rongidele 16 jaamas, seal hulgas näiteks Tartu, Valga, Narva ja Tapa.

Nii on alates eilsest 16 rongipeatuskohta, kus kassad kuuluvad Eesti Raudteele ning nad teenindavad ka Edelaraudtee kliente.

Raudteefirmad ei jõudnud kokkuleppele

Edelaraudtee ASi reisijateveoteenistuse direktor Kalvi Pukka ütles aga «Postimehele», et Edelaraudtee rongidele ei saa alates eilsest enam piletit osta 31 jaamast. «Kuna Edelaraudtee ei jõudnud Eesti Raudteega piletimüügiteenuse hinnas kokkuleppele, siis need müügikohad suleti,» nentis Pukka.

Piletit saab endiselt osta suurematest jaamadest ja väiksematest jaamadest, kus on Edelaraudtee piletilaekurid, näiteks Elva, Nõo, Tamsalu, Jäneda, Lehtse ja Sonda.

Need, kes sisenevad rongi jaamadest, kus pileteid ei müüda, saavad pileti osta Edelaraudtee rongidest. «Kuna see on inimestelt lisamugavuse äravõtmine, siis on rongis konduktorid, kes müüvad pileteid rongis ringi käies, mitte ainult esimeses vagunis,» lisas Pukka.

Tarmo Müürsepp kinnitas, et seoses piletimüügi lõpetamisega mõnes jaamas ei saa rääkida massilisest vallandamisest. «Valdavalt polnud nendes jaamades ja peatuskohtades kassapidajat klassikalises mõttes. Ühildatud olid jaamakorraldaja või jaamaülema ja kassapidaja ametikoht. Nii ei saa väita, et kõigis nendes kohtades olid kassapidajad, kes lastakse nüüd lahti. Mingist massilisest vallandamisest rääkida ei ole õige,» selgitas Müürsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles