Mida kirjutas Postimees 5 aastat tagasi, Olümpialaste nimed teada, Jägala sõjaväelinnak võeti üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 18 lõppenud Eesti Olümpiakomitee Üldkogu tegi paljude sportlaste ootustele lõpu - EÜK valis edasikaebamise õiguseta välja need 35, kes sõidavad suveolümpiamängudele Barcelonasse.

Need 35 on aerutaja Tiit Tikerpe, jalgratturid Erika Salumäe, Lauri Aus ja Raido Kodanipork, judomaadleja Indrek Pertelson, kergejõustiklased Jüri Tamm, Valeri Bukrejev, Anu Kaljurand, Erki Nool ja Andrei Nazarov, püstolilaskur Inna Rose, jahilaskurid Urmas Saliste ja Peeter Päkk, kreeka-rooma maadlejad Helger Hallik ja Valeri Nikitin, vabamaadlejad Arvi Aavik ja Küllo Kõiv, viievõistleja Imre Tiidemann, purjetajad Krista Kruuv, Tõnu ja Toomas Tõniste, sõudjad Jüri Jaanson, Roman Lutoshkin, Priit Tasane, Marek Avamere, Tarmo Virkus, Toomas Vilpart ja Vjatsheslav Divonin, ujujad Ilmar Ojase, Indrek Sei, Marco Pachel ja Aldo Suurväli, epeevehklejad Kaido Kaaberma ja Viktor Zuikov ning lauatennisist Igor Solopov.

Kuuldavasti tulise sõnasõja ja erihääletuse tulemusena jäid olümpiakoondisest välja purjelaudur Kaijo Kuusing, vibulaskur Raul Kivilo, odaviskajad Marek Kaleta ja Sulev Lepik, kümnevõistleja Valter Külvet ning jalgrattur Jaan Kirsipuu.

Treenereid sõidab Barcelonasse13, meditsiinitöötajaid 3, ametiisikuid 10.

Läinud neljapäeval alustasid Eesti kaitseväe Kalevi pataljoni kaitseväelased endise N Liidu ehitussõjakooli Jägala sõjaväelinnaku ülevõtmist. See on esimene võõrväe käes olnud territoorium, mille ülevõtmine läks rahumeelselt. Endistele valdajatele anti kolm päeva aega, et ära viia oma riidevarustus ja toidutagavara, millest nad kroonide puudusel praegu toituvad.

Sõjaväelinnakus on praegu mingil määral kasutamiskõlblik lasteaia hoone, staabihoone ja osaliselt õppehooned. Kolonel Raul Luksi sõnul võetakse kõik linnaku taga lösutavast või ka kaugemalt ehitusmaterjale krattima tulnud kaitseväelaste poolt kinni ning pannakse, kuni nende isik on tuvastatud, rüvetatud hooneid ja territooriumi kasima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles