Anu Kaljurand taas kodumaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAIMO PEIKER

USAs õppinud ja seal magistritööd kaitsnud Anu Kaljurand on kodumaal tagasi. Kuigi kolmekordne Eesti rekordiomanik on tegevspordist loobunud, on tal jätkuvalt säilinud kergejõustikuhuvi - isegi nii suur, et tõi ta Tartusse.

Eesti rekorditena on jäänud püsima Anu Kaljuranna 13,18 100 m tõkkejooksus, 6.64 kaugushüppes ja 6142 punkti seitsmevõistluses.

Kaljurand ütles Tartus peetud Gustav Sule mälestusvõistluste aegu «Postimehele», et kergejõustik on kergejõustik ja kisub vaatama. Aga meie hiljutine parim naiskergejõustiklane lisas samas, et ta pole ammu saanud staadionil käia.

Võistelnud Tartus vaid korra

«Tartus polegi ma rohkem kui ühe korra võistelnud, sedagi Tamme staadionil. Omal ajal võisteldi peamiselt Tallinnas, mujal Eestis pole ma eriti palju startinud. 20. juunist elan taas kodumaal, enne seda olin seitse ja pool aastat USAs. Mais lõpetasin magistritöö ärijuhtimise erialal. Mul oli ka ookeani taga töökoht, kuid Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda tegi väga hea pakkumise. Otsustasin, et tulen koju tagasi,» rääkis Kaljurand. Selle, milline pakkumine oli, jättis ta täpsustamata.

Anu Kaljurand lisas siiski, et loodab Eestis äritegevuse arendamisel ka oma USA-sidemeid kasutada.

Sai Ameerikas väärt elukogemuse

Kaljurand oli üks esimesi, kes Eestist USAsse õppima läks ja ta kinnitas, et algus oli väga raske. «Kõik oli uus: kultuur, kool, keel. Aga pikapeale harjub kõigega ära,» meenutas Kaljurand sisseelamisraskusi.

Nüüd on Anu Kaljurand võõrsile õppima aidanud Milena Alveri ja Kristel Berendseni ning ta lubas, et kui kellelgi on veel sellelaadset abi tarvis, siis on ta heameelega valmis nõu ja jõuga abistama. «Minul endal on ju sama tee läbi käidud.»

Anu Kaljurand kinnitas, et ta sai USAs sedavõrd väärt elukogemuse, mida ei vahetaks mitte millegi vastu. «Sain hariduse, pealekauba ka võimaluse sporti teha ja muidu elu näha ning põhimõttelisi otsuseid teha,» ei kahetsenud ekskergejõustiklane midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles