Teledirektori kandidaadid taunivat kommertslikkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALO LÕHMUS

Võimalik kandidaat Eesti Televisiooni (ETV) peadirektori ametikohale rezhissöör Mark Soosaar kritiseerib kanali orienteerumist reklaamiturule, eratelevisioonidega konkureerimist ei pea õigeks ka teine kandidaat Toomas Lepp.

Kord juba telejuhiks pürginud filmirezhissöör Mark Soosaar kavatseb ETV peadirektori ametikohale kandideerimise lõplikult otsustada siis, kui mõni poliitiline jõud otsustab teda sel kohal toetada. «Eelmisel korral sai see mäng mulle täiesti selgeks, direktor valitakse ikka nende kandidaatide hulgast, kes esindavad teatud poliitilisi jõudusid. See on kahjuks reaalsus».

Rezhissööri sõnul peab ETV muutuma rahvustelevisiooniks, mis vahendaks eesti kultuuri maailma ja maailma kultuuri Eestisse, oleks haridus- ja informatsiooniinstitutsioon.

«ETV ülesanne ei ole võidujooks kommertsjaamadega ja iga hinna eest võimalikult suure auditooriumi poole püüdlemine. ETV peaks olema missioonist ja aadetest lähtuv televisioon, mis ei orienteeruks vaatajaskonna maitsele, vaid oleks mõned sammud vaatajaskonna maitsest ees, kujundaks seda,» tutvustas Soosaar oma võimalikku programmi ETV peadirektorina.

Tema sõnul asuks ta kohe otsima võimalusi ETVle uue maja ehitamiseks, sest praegune hoone on ebaökonoomne; ka loobuks Mark Soosaar reklaami näitamisest avalik-õiguslikus televisioonis. «Tasakaalustatud kultuuri-, haridus- ja infoprogrammi tegemine on täiesti võimalik Riigikogu poolt eraldatava rahaga, mis tähendab, et reklaam peaks jääma ikkagi eratelevisiooni jaoks,» arvas Soosaar.

Reklaami ning televisioonisaateid tootva eraettevõtte Meediapress tegevdirektor Toomas Lepp kinnitas ETAle, et kavatseb kindlasti kandideerida ETV peadirektoriks. Lepa sõnul on Eesti Televisioonis olemas sisemised reservid mittekommertsliku televisiooni arendamiseks, ja rahapuudus, millest varasemad televisioonijuhid on rääkinud, ei peaks saama takistuseks tõelise rahvustelevisiooni kujundamisel.

Ajakirjanduses välja pakutud kolmas võimalik kandidaat ETV peadirektori ametisse, praegune ETV uudisteprogrammi juht Vallo Toomet ei nõustunud eile oma võimalikku kandideerimist kinnitama ega programmi kommenteerima.

ETV praegune peadirektor Hagi Shein on teatanud oma otsusest mitte kandideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles