INKO Balti Pank on raskustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TARMO TOMAK

Eesti ühe väikseima kommertspanga, INKO Balti Panga olukord on Eesti Panga hinnangul tõsine. Eesti Panga infoosakonna asejuhataja Kaja Kell kinnitas «Postimehele», et Eesti Pank on INKO Balti Panga pärast mures ning teinud viimasele ranged ettekirjutused.

Kaja Kella sõnul annavad INKO Balti Panga majandusandmed põhjust muretseda. Kella sõnul ei saa keskpank INKO Balti Panka juriidiliselt siiski veel millekski sundida.

«Postimehe» küsimusele, mis juhtub siis, kui INKO Balti Pank Eesti Panga ettekirjutusi ei täida, ütles Kell, et see selgub pärast ettekirjutuste mittetäitmist. «Ma ei tähtsustaks praeguses kontekstis seda küsimust üle,» lisas Kell.

INKO Balti Panga esindaja Virko Valge ütles BNSile, et pank peab investoritega läbirääkimisi. Samas eitas Valge panga likvideerimist või reorganiseerimist.

INKO Pank on Eesti üks väiksemaid kommertspanku, panga bilansimaht oli juuli lõpus 137,5 miljonit krooni, olles sellega Eesti suurimast kommertspangast 50 korda väiksem. Panga kahjum oli seitsme kuuga 5,5 miljonit krooni. INKO Balti Pangast on Eestis väiksem vaid Tallinna Äripank.

«Postimehe» andmetel on INKO Balti Panga endist emapanka INKO Banki Ukrainas tabanud krahh ja ettevõte on likvideerimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles