Himaalaja ekspeditsioon: motoriseeritud osa sai läbi

Peep Kala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspeditsiooni seltskond Bob Marley hotelli juures.
Ekspeditsiooni seltskond Bob Marley hotelli juures. Foto: Himaalaja 2010 meeskond

Ekspeditsiooni viimane motoriseeritud etapp sai pühapäeval ühele poole. Sõitsime Tingrist Cho Oyu baaslaagrisse, mis sel aastal on suhteliselt madalal, 4950 meetri kõrgusel. Tingrist liitus meiega ka koka abiline, seega on meid nüüd koos tema ja kokk Gyalzen Sherpaga kokku üheksa.


Baaslaagris me pikalt peatuda ei kavatse, sest sellise kõrguse aklimatiseerumine on eelnevalt juba korralikult tehtud. Juba esmaspäeval liigume siit edasi vahelaagrisse, umbes 5300 meetri kõrgusele ja siis päev hiljem juba ülemisse baaslaagrisse, mis asub 5700 meetri kõrgusel. Seal saabki olema meie ekspeditsiooni baaslaager, kust me hakkame tasapisi üles tipu poole liikuma.

Kui siia tõid meid kaks maasturit ning meie ekspeditsioonikola suur veoauto, siis siit edasi läheme juba jalgsi. Varustuse viivad ülemisse baaslaagrisse jakid, kes peaksid siia jõudma täna öösel. Ülemisest baaslaagrist viime aga kogu vajamineva varustuse tipulaagritesse omaenese turjal.

Ilmad Cho Oyu jalamil on ilusad, hommikud on pilvitud ning tuulevaiksed. Pilved ajab üles pärastlõunast, õhtuks tõuseb ka üpris vali ja jahe tuul. Kõikide ekspeditsiooni liikmete tervis on hea ja keegi millegi üle ei kurda. Kui, siis vaid kaasavõetud ja juba läbiloetud raamatute hulga kiire kasv on see, mis murelikuks teeb.

Postimees.ee kajastab Himaalaja ekspeditsiooni olulisemaid hetki!  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles