Ringhäälingunõukogu tegi esialgse valiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Ringhäälingunõukogu eilse otsuse kohaselt jäi Eesti Raadio (ER) peadirektori kohale kandideerima neli ning Eesti Televisiooni (ETV) peadirektori kohale kolm inimest. Ringhäälingunõukogu valib ERi ja ETV peadirektori 6. oktoobril.

Ringhäälingunõukogu liige Andres Herkel ütles «Postimehele», et ringhäälingunõukogu liikmed vaatasid eilsel koosolekul läbi ETV ja ERi peadirektori kandidaatide esitatud dokumendid. «Otsustasime, et nõukogul ei ole põhjust kohtuda Priskilla Mändmetsa ja Ervin Aigroga, kes oli küll ühel leheküljel mingi asja kirjutanud, kuid see tegevusprogrammi ei meenutanud ning jõudis kohale hilinemisega,» ütles Herkel.

Seega on Mändmets ja Aigro edasisest konkurentsist väljas. Eesti Televisiooni peadirektori kohale jäid kandideerima Toomas Lepp, Mark Soosaar ja Vallo Toomet ning Eesti Raadio peadirektori kohale Vello Lään, Peeter Sookruus, Tiina Tamman ja Mart Ummelas.

Andres Herkeli sõnul arutas ringhäälingunõukogu ka võimalust pikendada konkurssi kandidaatide esitamiseks Eesti Raadio peadirektori kohale. «Kuid otsus jäi selline, et viime alustatud protseduuri lõpule ja enne mingeid eriolukordi ei tule.»

Nüüd tekib võimalus uus konkurss välja kuulutada siis, kui ükski kandidaat ei saa ringhäälingunõukogu liikmete enamuse toetust.

Ringhäälingunõukogu liikmed kohtuvad nüüd 29. septembril ETV ja ERi peadirektori kandidaatidega ning 6. oktoobril koguneb nõukogu valimiseks.

«Kuna Eesti Raadio töötajate esindajad on avaldanud soovi kohtuda kandidaatidega, siis on võimalik, et nad seda ka teevad. Sellisel juhul kohtub nõukogu enne ka raadio töötajate esindajatega,» lisas Herkel.

Herkeli sõnul arutasid ringhäälingunõukogu liikmed ka kriteeriume, mida peadirektorite valimisel arvestada.

«Need kõiguvad eelnevast töökogemusest ringhäälingu alal kuni juhtimisomadusteni. Küllalt määrav on ka see, mida üks või teine inimene programmis välja pakub ja kuidas ta küsimustele vastab, aga nõukogu ei saa siin kehtestada ühtseid käitumisreegleid, sest sel juhul peaks nõukogu tegema valiku konsensuse alusel. Iga nõukogu liige on oma hääletuses ja kriteeriumides vaba,» rääkis Herkel.

Vastuseks küsimusele, kas Andres Herkelil on selge, keda tema ETV ja ERi peadirektori valimisel eelistab, ütles Herkel, et sõel Eesti Televisiooni peadirektori kohale tundub olevat tihedam, ehkki konkurente on vähem.

Ringhäälingunõukogusse kuuluvad Paul-Eerik Rummo, Tõnu-Reid Kukk, Lepo Sumera, Andres Langemets, Peeter Vihalemm, Juhan Sillaste, Jüri Sillart, Eduard Schults ja Andres Herkel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles