ETV uus peadirektor on Toomas Lepp

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILLU PÄÄRT

TOOMAS LEPP

Sündinud 10. märtsil 1950 Kasahhi NSVs.
Lõpetas Tartu 1. keskkooli 1968.

Õppinud:
Tartu Riiklikus Ülikoolis kaugõppes eesti filoloogiat 1968-1970,
Tallinna Riikliku Konservatooriumi lavakunstikateedris 1970-1973,
Tallinna Pedagoogilises Instituudis 1975-1978, diplom näitejuhtimise erialal.
Televisioonijuhtimise kursus USAs 1995, diplom.

Töötanud:
1973 Eesti Televisioonis rezhissööri assistent, 1977 rezhis-söör, 1989 meelelahutussaadete peatoimetaja, 1992 AS Reklaamitelevisiooni peatoimetaja, 1995 AS Reklaamitelevisiooni direktor, 1996 AS TV 3 programmidirektor.
1997 OÜ Meediapressi omanik ja direktor.
Ei ole kuulunud ühtegi parteisse ega poliitilisse liikumisse.

Foto Toomas Huik

Ringhäälingunõukogu valis eile Eesti Televisiooni uueks peadirektoriks Toomas Lepa (47), kes siiani oli teleprogramme tootva AS Meediapressi direktor ja omanik.

Toomas Lepp sai 9-liikmeliselt ringhäälingunõukogult 7 toetushäält. ETV uudisteprogrammi juht Vallo Toomet, keda eelmisel nädalal avaldatud küsitluse tulemuste põhjal toetas ETV töötajate enamik, kogus ringhäälingunõukogus 2 häält. Kolmas kandidaat, filmirezhissöör Mark Soosaar, ei pälvinud nõukogus toetushääli. Leppa nägi tulevase peadirektorina kõige väiksem arv ETV töötajaid.

«Kandidaadid olid tugevad ja nende vahel oli päris raske valida,» kommenteeris «Postimehele» ringhäälingunõukogu liige Andres Herkel. Nõukogu soovitas Toomas Lepal ETV etteotsa asudes võtta üle mõningaid tahke Vallo Toometi ja Mark Soosaare kandidaadiprogrammidest.

Toomas Lepp on ETV juhiks pürgides avaldanud arvamust, et rahvusringhäälingusse reklaam ei sobi. «ETV programm peab muutuma paremaks, huvitamavaks ja mitmekesisemaks. Mina üritan avalik-õiguslikku joont jätkata, et ETV muutuks tõeliseks rahvustelevisiooniks, suveräänseks kultuuri ja informatsiooni kandjaks,» rääkis Lepp eile «Postimehele». Oma esimeseks ülesandeks on Toomas Lepp nimetanud ETV strateegilise arengukava koostamist.

Ta kinnitas, et hoolimata ETV töötajate Toometi-eelistusest pole tal hirmu peadirektori toolile istumise ees: «Mõned aastad tagasi asus Hagi Shein samasuguse negatiivse laenguga ETV etteotsa ja sai väga ilusti hakkama.»

Lepp lubas arvestada ringhäälingunõukogu soovitust ning arvestada tulevases töös nii Vallo Toometi kui Mark Soosaare programmide põhiseisukohtadega. «Ootusärev, kindlasti on muutused tulemas ja mul on tunne, et maja tervikuna on ka radikaalseteks muutusteks valmis,» iseloomustas ETV programmidirektor Raul Rebane õhkkonda telemajas pärast ringhäälingunõukogu otsust.

Toomas Lepp on ETV peadirektoriks saades lubanud maha müüa temale kuuluvad AS Meediapressi osakud.

Senine ETV peadirektor Hagi Shein lahkub ETVst 1. novembril.

Eesti Raadio juhita

Eesti Raadio peadirektori valimine kukkus läbi. «Kaalumisel oli ka konkursi pikendamise variant, lõpuks otsustati olemasolevate kandidaatidega hääletusvoor läbi viia,» selgitas Andres Herkel.

Senine Eesti Raadio peadirektor Peeter Sookruus sai nõukogus 3 häält, Raadio Tartu direktori Vello Lääne poolt anti üks hääl. Tiina Tamman ja Mart Ummelas toetust ei saanud.

Ringhäälingunõukogu otsustas raadio peadirektori leidmiseks kuulutada välja uue konkursi, tähtajaga 31. oktoober.

«Kui mõni senistest kandidaatidest soovib veel kandideerida, siis võib ta esitada täiendusi juba sisseantud programmile. Kuid nõukogu loodab leida veel uusi kandidaate,» ütles Andres Herkel. «Hääletustulemus näitas, et nõukogu ootab Eesti Raadios radikaalsemaid muudatusi.»

Ringhäälingunõukogu asub Eesti Raadio uut peadirektorit valima 3. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles