Ilves asetas pärja Lech Kaczyński hauale

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves panid pärja lennuõnnetuses hukkunud Poola riigipea Lech Kaczyński ja tema abikaasa Maria Kaczyńska hauale Waweli lossi katedraali krüptis.
President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves panid pärja lennuõnnetuses hukkunud Poola riigipea Lech Kaczyński ja tema abikaasa Maria Kaczyńska hauale Waweli lossi katedraali krüptis. Foto: Michal Lepecki, Gazeta Wyborcza

President Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves panid täna hommikul pärja lennuõnnetuses hukkunud Poola riigipea Lech Kaczyński ja tema abikaasa Maria Kaczyńska hauale Waweli lossi katedraali krüptis.

«Vaatamata kõigile raskustele õnnestus mul siia tulla ning oma sõbra ja kogu Eesti sõbra Lech Kaczyński ja tema abikaasa Maria Kaczyńskaga hüvasti jätta,» vahendas presidendi kantselei pressiesindaja Ilvese sõnu.

Euroopat tabanud lennukriisi tõttu ei saanud ta osaleda Poola presidendipaari matusetseremoonial 18. aprillil, sest lennu tühistamise tõttu alustas samal hommikul Istanbulist koduteed autoga ja jõudis eile hilisõhul Krakowisse.

Eesti riigipea ja Evelin Ilves asetasid pärja Krakowi Waweli lossi katedraali krüptis kell 8.56 hommikul. Just täpselt samal ajal 10 päeva tagasi, hukkusid Poola presidendipaar ja veel 94 inimest lennuõnnetuses Smolenski lähedal.

Ligi 3500-kilomeetrise kodutee Istanbulist Tallinnasse lõpetab president Ilves homme pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles