Raul Rebane lahkub Jaapanisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
URMAS PAET

Täna Eesti Televisiooni (ETV) programmi peatoimetaja ametist lahkuva Raul Rebase hinnangul ETVst lähitulevikus jagu ei saada ning see jääb kõige vaadatavamaks Eesti teleprogrammiks.

Raul Rebane läheb Jaapanisse koordineerima, Hagi Shein jääb Eestisse õppejõuks.
Foto Peeter Langovitsh

Rebase sõnul on tal lahkumiseks mitu põhjust. «Põhiline on see, et kolm aastat on veetud ja aeg on selles mõttes läbi. Mul on perspektiivis päris huvitavaid asju, nii et saatus sülitas sõrmeotsale ja keeras uue lehekülje,» ütles ta.

ETV programmi peatoimetaja kinnitusel pole tema lahkumine eriti seotud ETV peadirektori vahetusega. «Meil oli Toomas Lepaga väga mõistlik jutuajamine ja mul on ees asi, mis eeldab pikka töölt äraolekut. Ma olen alates jaanuarist seotud tööleminekuga Naganosse. Lähen jaapanlaste juurde televisioonikoordinaatoriks. See on seoses olümpiamängudega ja on mulle väga huvitav väljakutse,» selgitas Rebane.

Raul Rebane lisas, et Toomas Lepp pakkus talle koostöövariante, kuid ta ei pidanud õigeks neid vastu võtta, sest on mitu kuud ära.

Rebase hinnangul jääb temast maha konkurentsivõimeline, seni kõige rohkem vaadatud ja kõige parema mainega televisiooniprogramm. «See on küll enam-vähem korras. Loomulikult on umbes üks miljon ja kakssada tuhat probleemi, aga ma arvan, et need ei lõpe mitte kunagi. Praegu on aeg, kus televisioonikonkurents läheb uude kvaliteedipöördesse ja siin on vajalikud uued nägemused, uued impulsid ning uus arusaam sellest, mis selles maailmas toimub,» lausus lahkuv ETV programmijuht.

Rääkides ETV programmi võimalikust edasisest arengust, ütles Rebane, et väga oluline on selgelt väljendunud tendents saadete kvaliteedi tõusule. «Stardi-platvorm ETVs muutuste läbiviimiseks on suhteliselt soodne, minu meelest on siin väga hea kollektiiv,» lisas Rebane.

Samas möönis Raul Rebane, et ETV on võlgu noorte ees ning probleeme on üldvaadatava lasteprogrammi taastamisel.

«Usun aga, et ETV jääb kindlasti ka lähitulevikus Eesti kõige vaadatavamaks programmiks, sest programmide põhistruktuuride joonised on paigas ning televisioonis ei toimu midagi väga kiiresti. Loomulikult ei pääse me mööda ülemaailmsest tendentsist, kanalite lisandumisest, mille tulemusel vaatajaskond killustub erinevate kanalite vahel. Aga minu hinnang on, et lähitulevikus ETVst jagu ei saada,» teatas Raul Rebane.

Senine ETV peadirektor Hagi Shein korraldab täna ametist lahkumise puhul telemajas piduliku vastuvõtu, millele on kutsutud ka peaminister Mart Siimann ja president Lennart Meri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles