NATO Tallinna suurkohtumine võib tulla miitinguvabalt

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öise Vahtkonna üritus Tallinna Linnahalli juures.
Öise Vahtkonna üritus Tallinna Linnahalli juures. Foto: Mihkel Maripuu

Siinsed radikaalsemad rühmitused näivad suhtuvat NATO suurkohtumisse üsna leigelt - politsei ega Tallinna linnavalitsus pole nimelt saanud üheltki teiselt rühmituselt teadet kavast korraldada kohtumise ajal mõni avalik koosolek.


2007. aastal pronkssõduri kuju Tallinnas Tõnismäelt teisaldamise vastu seismisega tuntuks saanud ühendus Notšnoi Dozor kirjutab samas oma kodulehel, et kavatseb NATO ministrite siinviibimise ajaks ette valmistada mitmeid üritusi, mida sõidavad läbi viima nende partnerid Leedust. Tegelikkuses pole aga ka neilt ühtegi teadet politseile laekunud.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Martin Luige sõnul käib NATO kohtumise ajal taoliste miitingute korraldamine tavapärases korras.

«Ainus erisus on see, et NATO kohtumisega seotud paikades Tallinna südalinnas neil päevil koosolekuid korraldada ei ole võimalik.» See on Estonia teatri, Swissoteli ja hotell Olümpiaga piirnev ala.

NATO välisministrite mitteametlik kohtumine peaks aset leidma Tallinnas 22.-23. aprillil ning seal peaks osalema 45 riiki ja organisatsiooni kokku 500-600 esindajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles