Jane Salumäe ja Erki Nool on aasta kergejõustiklased, KERGEJÕUSTIK

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ALDO MAKSIMOV

Eile tehti Pirita hotelli restoranis teatavaks 1997. aasta parimad kergejõustiklased. Naistest edestas Jane Salumäe Ruti Lukseppa suhteliselt napilt, meestest valis 30-pealine komisjon kindlalt esimeseks Erki Noole.

Naiste osas näis eelneva prognoosi tegemine kahtlasem. Salumäe võitis Torino maratoni Eesti tippmargiga 2.27.04 ja oli selle tulemusega maailma edetabelis 11.-12. kohal. Euroopa karikavõistlused 5000 m jooksus lõpetas Salumäe teisena, ent miinuspoolele jäi katkestamine Ateena MMil.

Luksepp uuendas 100 m distantsil Liivia Härsingu 36 aastat kestnud vabariigi rekordit (vastavalt 11,6 ja 11,58) ning tippmark sündis ka 400 m jooksus (53,87). Rahvusvahelisel areenil saavutusi polnud.

Tähelepanuväärne seegi, et nelja esimese meeskergejõustiklase hulgas on kolm kümnevõistlejat (kui Ramon Kaju sekka arvestada).

Piduliku sündmuse algfaasis autasustas Eesti Kergejõustikuliit sportlasi, kes paljukordselt rahvuskoondises osalenud. «Üle 25 korra» märgi said Virge Naeris, Luksepp ja Kertu Tiitsoo, «Üle 20 korra» Salumäe, Riina Suhotskaja, Liina Põldots ja Nool.

Sõna võtnud Toomas Savi toonitas Eesti koondise eest võistlemise tarvilikkust. «Harjutada tasub isegi selle nimel, et Eesti eest väljas olla - kasvõi lätlaste ja leedulaste edestamiseks.»

Parim naisjuunior oli Diana Nikitina (2. Põldots, 3. Kristel Berendsen), meesjuunior Urmet Uusorg (2. Jaan Talts, 3. Oleg Holdai). Parimaks tüdrukuks valis asjaosaliste ring Oksana Jeltsinova, poisiks Marko Aleksejevi.

Parim treener oli Rein Sokk, noortetreener Leonid Brjuhhov, parimad veteranid olid Leili Kaas ja Enno Akkel, parima klubi rändkarika viisid kaasa Nõmme Kergejõustikuklubi inimesed.

Peab siiski lisama, et 59 hääleõiguslikust valijast tagastas ankeedi vaid 30. Valimisest võtsid osa EKJLi liikmed, juhatus ja treenerite nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles