Tšehhis sambadetailidega tutvunud autorid said üllatuse osaliseks

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Samba autorid

Vabadussõja võidusamba autorid avastasid Tšehhis sambadetailidega tutvudes, et juba lahendatuks peetud probleemid on uuesti üles kerkinud.


«Kui me oleme siiani arvanud, et päevasel ajal on sambaga probleemid lahendatud ja enamus probleeme on seotud öise ajaga, siis meie üllatuseks tuli välja, et on vastupidi,» selgitas samba eksponeerimisega seotud küsimusi ERRi uudistele Rainer Sternfeld.

Autori sõnul on päevase eksponeerimise elementidest puudu veel mõned poltide katted. Samuti arutati tootjatega vuugivahede ja nurgadetailide üle.

«Ei osanud arvestada, et need päevasel ajal nii suurt rolli mängivad,» lisas Sternfeld.

Autori sõnul lahendati kohapeal juba vuugivahedega seotud probleemid ning lähiajal peaks lahendatud saama ka nurgadetailidega seotud ettepanekud.

Sternfeldi sõnul pannakse kuju osaliselt Tšehhis ka varem kokku, et leida lahendusi risti valgustamiseks.

«Valgustus on kõige olulisem osa sellest. Seda ei saa lahendada paberil, vaid seda tuleb reaalses elus proovida,» ütles Sternfeld ning lisas, et kõige keerulisem ongi just risti valgustamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles