Eesti Televisioon koondab töötajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIIT ENNET

Eesti Televisiooni juhatus arutab täna kava anda ETV kolme teenindava osakonna funktsioonid teiste firmade kanda.

ETV peadirektor Toomas Lepp ütles, et valveosakonnas, transpordiosakonnas ja peamiselt koristamisega tegelevas majapidamisosakonnas on kokku natuke üle saja töötaja.

«Kõiki neid inimesi ei ole kavas koondada,» ütles Lepp. «Osa inimesi läheb üle nendesse firmadesse, kelle käest me hakkame teenust ostma.» Lepa sõnul esitas ta pakkumisi teinud transpordifirmadele tingimuse, et suur osa ETV autojuhte läheb ETVle teenust müüma hakkavasse firmasse tööle. Lepa sõnul kulutab ETV kõnealuseid osakondade käigushoidmiseks aastas 14 miljonit krooni.

Kui suurt kokkuhoidu uus töökorraldus annab, ei ole Lepa väitel praegu veel üheselt selge. Ta lisas aga, et tulevikus ostetav valveteenus hakkab maksma umbes 75-80 protsenti praegusest valvurite palgafondist, koristuskulud vähenevad umbes 60 protsendile ja transpordi alal võib kokkuhoid olla 50 protsenti.

Lepp ütles, et pakkumisi on teinud seitse transpordifirmat, üle kümne puhastusfirma ja neli valvefirmat. ETV juhatus arutab täna kõiki neid pakkumisi. Lepp kinnitas, et uus töökorraldus käivitub 1. jaanuaril.

ETV majandustalitusse kuuluva varustusosakonna juhataja Rein Aster ütles eile, et mingit ametlikku informatsiooni muudatuste kohta tema saanud ei ole. Talituse teiste osakondade juhatajatega «Postimees» eile pärastlõunal ühendust ei saanud.

Ühe järgmise lahendamist vajava probleemina nimetas Toomas Lepp suuri kinnisvara haldamise kulusid. «Kogu see viiekümnendatest aastatest pärinev sotsialism tuleb siin ümber korraldada,» ütles Lepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles