Õigeusu kiriku veebilehele riputati roppusi

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku kodulehekülg internetis sattus häkkerite ohvriks.
Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku kodulehekülg internetis sattus häkkerite ohvriks. Foto: www.orthodox.ee

Moskva patriarhaadile alluva Eesti õigeusu kiriku internetilehele tungisid eile tundmatud häkkerid, kes riputasid sinna üles vaimulikele kõlvatuid tekste ja pilte.

Metropoliit Korneliuse sekretäri Aleksei Koloskovi sõnul olid teated ropud ning neis väideti muu hulgas, et Eesti õigeusu kirik toetab lesbisid ja prostitutsiooni, vahendas Interfax.

«Mul on kahju neist inimestest, kes kasutavad oma annet ja veebioskusi, et demonstreerida madalat sotsiaalset ja intellektuaalset taset sellisel ühiskonnavastasel moel,» nentis ta. «Lõppude lõpuks sülitavad need, kes sülitavad taevale ja kirikule, omaenda hinge.»

Koloskovi teada oli eilne rünnak esimene mitme aasta jooksul pärast seda, kui Moskva patriarhaadile alluva Eesti õigeusu kiriku lehekülg internetis avati. Praeguseks on häkkerite teated saidilt eemaldatud.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles