Viru hotell nõuab Tallinna linnavalitsuselt kahju hüvitamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru Pojast
Arhitektuuribüroo Künnapu & Padrik visioon Viru Pojast Foto: Arhitekuuribüroo Künnapu & Padrik.

AS Hotell Viru saatis täna Tallinna linnavalitsusele nõude hüvitada kahju, mille põhjustas linnavolikogu otsus tühistada Viru väljaku detailplaneeringuga lubatud hotelli juurdeehitus.

Hotelli teatel põhjustas linnavolikogu 19. juunil 2008 tehtud otsus olulise kahju, kuid selle summat esialgu ei avaldata.

Kahju saadi nii otseste kuludena, mida ettevõte on kandnud seoses Viru hotelli juurdeehituse planeerimise ja kavandamise erinevate toimingutega, teisalt ka Viru Hotelli juurdeehituse ehitamisvõimaluse kaotusest tulenevalt.

Kahju suuruse kohta andis eksperthinnangu sõltumatult tegutsevate kinnisvarafirmade globaalse ühenduse Colliers International audiitor tänavu märtsis.

Hotell on linnavalitsusega mitu aastat pidanud läbirääkimisi, kuidas saadud kahju leevendada ja hüvitada, paraku tulemuseta.

Pontos Group juhatuse esimehe Kai Beckeri sõnul kuulub hea äritava juurde kokkulepetest kinni pidamine või lepingutest taganemise korral kompromisslahendusteni jõudmine. «Tekkinud olukord võib peletada eemale investoreid mujalt maailmast, kuna puudub kindlus omavalitsusega sõlmitud kokkulepete püsivuses,» lisas Kai Becker.

1996. kuulutati Tallinna algatusel välja Viru väljaku arendamise konkurss, et leida lahendus linna keskse ruumi ning bussiliikluse korrastamiseks. Võitnud kavandi alusel koostatud detailplaneeringu, mille üheks osaks oli Viru hotelli juurdeehitus, kinnitas linnavalitsus 1999. aastal. Hotelli juurdeehituse algus oli planeeritud 2005. aastaks.

Loe lisaks:

Viru hotell tahab linnaga juurdeehituse keelustamises kokkuleppele jõuda

Linnavalitsus kiidab heaks Viru Poja kustutamise planeeringult

Arhitektid Viru poega ei soovita

Hotelliomanikud kaebasid linna ehitusloa saamiseks kohtusse

Argumentideta vaidlus teeb Viru poja sünni valusaks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles