Ansip: kirjatükk pensionide alandamisest oli rumal

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip nimetas täna riigikogu ees rumalaks oma erakonnakaaslase arvamust selle kohta, et pensionikassa tasakaalu viimiseks tuleks pensione vähendada.


Keskerakondlane Marika Tuus uuris peaministrilt riigikogu infotunnis, kas reformierakondlasest Valga linnapea Ivar Undi arvamus esmaspäevases Postimehes pensionide vähendamise kohta on sissejuhatus Ansipi tulevastele seisukohtadele? «See on ikkagi nüüd üks väga selge seisukoht sellest, et Reformierakond tahab - muide, siin on öeldud, et kiirkorras - pensione vähendada ja ka siis töötavatelt pensionäridelt teeb ta ettepaneku selle pensioni ära võtta. Ongi küsimus, kas ta nüüd teeb nihukest maad teie seisukohale või kuidas teie tipp-poliitikusse suhtuda?»

Ansip vastas Tuusile, et tegemist on väga rumala seisukohaga. «See noor inimene ei tea seda, et vastavalt Eurostati andmetele elab Eestis koguni 39 protsenti 65-aastastest ja vanematest inimestest vaesusriskis. See on piisav põhjus, miks peaks igale inimesele olema selge, et pensionide alandamine ei ole võimalik,» ütles Ansip.

Statistikaamet ütleb peaministri teatel seda, et 80 protsenti üksi elavatest pensionäridest Eestis elab vaesusriskis. «Ma ei saa aru, kuidas on üldse võimalik kellelgi tulla mõttele kärpida nende inimeste sissetulekuid, kes elavad vaesusriskis.»

Ansip lisas, et iga erakonna liikme arvamust ei maksa pidada erakonna arvamuseks. «Täpselt samuti nagu mina ei pea teie ühe rumala keskerakondlase arvamust kogu erakonna arvamuseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles