Mida kirjutas «Postimees» 5 ja 75 aastat tagasi, 5 aastat tagasi, 75 aastat tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tsirkus nugisega

Enne Riigikogu eilse erakorralise istungjärgu algust tõi «Kuningriiklaste» fraktsiooni esimees Kalle Kulbok istungisaali nugise topise ning asetas selle enda ette lauale. Seepeale tuli Kulboki juurde vihane Riigikogu esimees Ülo Nugis, lubades maamarssalile «kõigi nähes naha peale anda».

Riigikogu esimehe abi andis turvameestele käsu nugise topis istungisaalist ära viia. Käsk täideti.

«Postimehe» senistele ja uutele lugejatele

Eesti vanem päevaleht «Postimees» on sündimisest saadik oma töö Eesti rahvuslikule tulevikule pühendanud. Ja selle töö tagajärjel tekkis vaba Eesti riik.

Nüüd aga tuleb jällegi valvata iseseisva Eesti vaba riigi käekäigu üle. Seda tahab ja suudab «Postimees» niisama kindlalt teha, nagu ta seda neil aegadel võis, kus ei surve ega vägivald ei suutnud sumbutada «Postimehe» nõudmist: Eesti rahva käsi käigu hästi teiste rahvaste keskel!

Praeguses Eesti riiklises elus on «Postimehel» kaaluvam sõna kaasa rääkida. Sest välis- kui ka sisepoliitilistes küsimustes on Jaan Tõnissoni nimi tagatiseks.

«Postimehe» kui uudse päevalehe tehniline külg seisab täielikult aja kõrgusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles