Väljapressimises süüdistatuid ähvardab reaalne vangistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Prokurör nõudis kolmapäeval Harju maakohtus väljapressimises ja mitmes teises kuriteos süüdistatavale kahele mehele reaalset vanglakaristust.


Prokurör Ainar Koik palus mõista Aleksei Tšudinovile (34) liitkaristuseks kuus aastat ja üheksa kuud vangistust. Tšudinovil on 2008. aasta septembris teiste kuritegude eest mõistetud karistusest kandmata kolm aastat ja kolm kuud vangistust ning lõplikuks karistuseks nõudis prokurör mehele kümneaastast vanglakaristust.

Andrei Gluškovile (41) nõudis prokurör aasta ja ühe kuu pikkust vanglakaristust.

Kaitsja Natalia Lausmaa palus oma kaitsealusele Tšudinovile kergemat karistust ja mõista süüdi vaid kannatanult vabaduse võtmises, milles tema kaitsealune on end süüdi tunnistanud.

Rein Kiviloo palus oma kaitsealusele Gluškovile võimalikult kerget karistust.

Kohus langetab otsuse neljapäeval, ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNS-ile.

Teisipäeval alanud kohtuprotsessil kinnitasid süüdistatavad, et pole enamikku neile süüks pandavaid tegusid toime pannud.

Põhja ringkonnaprokurör Ainar Koik süüdistab Aleksei Tšudinovit ja Andrei Gluškovi väljapressimises, röövimises ning vabaduse võtmises seadusliku aluseta. Kohtualused tunnistasid end pärast süüdistuse avaldamist süüdi vaid kannatanult vabaduse võtmises.

Süüdistuse järgi hakkas Tšudinov 2008. aasta oktoobris Tallinnas nõudma oma tuttavalt 30-aastaselt mehelt 75.000 krooni maksva Nissan Primera, sõiduki tehnilise passi, võtmete ning ka korterivõtmete üleandmist. Oma jutu mõjusamaks muutmiseks peksis mees kannatanut metallesemega korduvalt vastu jalgu ja keha ning korra ka vastu pead, seisab süüdistuses.

Järgmise aasta 19. märtsil ründas Tšudinov sama kannatanut taas ning seekord oli tal kaasas ka Gluškov. Mehed ähvardasid kannatanut signaalpüstoliga ning võtsid temalt ära mobiiltelefoni, randmekoti ja 100 krooni sularaha. Seejärel viisid nad kannatanu Tallinnas Kosemetsa tänava juures asuvasse maa-alusesse katakombi ning sulgesid ta metallukse taha. Pärast Tšudinovi ja Gluškovi lahkumist õnnestus kannatanul siiski põgeneda.

Kohus vahistas Tšudinovi ja Gluškovi mullu 26. märtsil. Eeluurimisel kinnitas kannatanu, et süüdistatavad ahistasid teda ühegi põhjuseta, Aleksei Tšudinov kinnitas aga, et kannatanu oli talle ühe varasema äritehingu eest võlgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles