TTÜ tudengid näeksid uue rektorina Keevallikut

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Keevallik
Andres Keevallik Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) üliõpilaskond toetab tulevase rektorina professor Andres Keevallikut, kelle visioon ühtib enim tudengite nägemusega TTÜ arengust.

Praeguse arendusprorektori Andres Keevalliku tugevuseks peavad tudengid inspireerivat juhinatuuri, avatust muudatustele ja valmisolekut muuta ülikooli oluliselt kaasaegsemaks ning üliõpilassõbralikumaks. Juhtkohal on koostöö tudengitega strateegiliste küsimuste lahendamisel õppe-, teadus- ja arendusvaldkonnas.

«Rõhutame, et rektorikandidaatide näol on tegemist raske valikuga kahe hea kandidaadi vahel. Praegune rektor professor Peep Sürje ja tema meeskond on olnud head partnerid ja andnud olulise panuse TTÜ arengusse eduka infrastruktuuri arenduse, süsteemse juhtimise ja kõrgharidusküsimuste lahendajana,» teatas TTÜ üliõpilaskond.

Uus rektor ja tema meeskond peavad võtma vastu väljakutsed eelkõige riikliku rahastamise ja tudengite sotsiaalsete garantiide süsteemi lahendamisel, õppekvaliteedi parendamisel, doktorikraadiga tippspetsialistide arvu hüppelisel suurendamisel, ülikooli moderniseerimisel ja koostöö suurendamisel ning ühiskonna vajaduste järgimisel, loetlesid tudengid uue rektori ülesandeid.

TTÜ üliõpilaskonna esindajad on kohtunud mõlema kandidaadiga ja osalenud kohtumistel ülikooli üksuste juures. 7. aprillil korraldasid tudengid avaliku debati rektorikandidaatide vahel. Tudengid esitasid märtsis kogu ülikooli arengut hõlmava platvormi «Üliõpilaste 58 ootust tulevasele rektorile ja tema meeskonnale», millest lähtuti ka rektorikandidaadi valikul ja toetamisel.

TTÜ rektoriks kandideerivad praegune rektor rektori Peep Sürje ja arendusprorektor Andres Keevallik. TTÜ rektori valib valimiskogu 23. aprilli istungil salajasel hääletusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles