Ligi: kilekotimaks eraldi seadusena on palju

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi
Rahandusminister Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Rahandusminister Jürgen Ligi tõdes täna valitsuse pressikonverentsil, et kuigi märgiliselt on kilekottide maksustamine oluline, on tema tõstatamisega siiski veidi üle pingutatud.


Ligi kinnitusel toetab valitsus keskkonnasäästlikku maksustamist. Kilekottide maksustamine on märgiliselt oluline ning juhib tähelepanu elulaadi mõjudele laiemalt. «Kuid pean ütlema, et selle märgilisusega on veidi üle pakutud, eraldi seadust selleks ei ole vaja ehk pingutada teha,» lisas Ligi.

Ta nentis, et selles on valitsuse ja eelnõu algatanud parlamendierakondade koostöö veidi rabe olnud. «Piisanuks mõne paragrahvi muudatusest pakendiaktsiisi seaduses, eraldi seadus on palju. Aga põhimõte on õige, kuigi rahaline külg eelarvele on seal tähtsusetu.»

Valitsus toetas märkustega kolme riigikogu fraktsiooni esitatud eelnõu, mille kohaselt maksustatakse kolmekroonise aktsiisiga jaemüügivõrgust ostetud kilekotid.

Valitsuse hinnangul võiks kilekottide aktsiisiga maksustamise lisada pakendiaktsiisi seadusesse. Ka oli valitsus arvamusel, et seadust ei ole võimalik rakendada tuleva aasta algusest, nagu pakkusid eelnõu autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles