Paldiski uueks linnapeaks sai Kaupo Kallas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Leiten.
Mare Leiten. Foto: Priit Simson

Täna toimus Paldiskis kaks linnavolikogu istungit. Esimesel, mis algas kell kaks päeval, valiti lapsepuhkusele mineva Mare Leiteni asemele uueks linnapeaks senine linnavolikogu esimees, keskerakondlane Kaupo Kallas ning poolteist tundi hiljem pihta hakanud istungil sai Paldiski linnavolikogu uueks esimeheks Nikolai Pitšugov.


Paldiski linnavolikogu liikme ja endise linnapea Jaan Mölderi sõnul on kõige imelikum see, et tänasel esimesel istungil pani linnavolikogu paika veel ühe, seega neljanda abilinnapea. Nii väikese linna kohta on see tema sõnul ennekuulmatu. Näiteks Eesti suuruselt teises linnas Tartus on abilinnapeasid viis, pealinnas Tallinnas aga kuus.

Senine linnavolikogu esimees ja nüüd linnapeaks valitud Kallas mainis, et mingit raiskamist neljas abilinnapea koht kaasa ei too, sest samal ajal vähendati linnavalitsuses raamatupidajate arvu viielt kolmele. Võrreldes Mölderi linnapeaks olemise ajaga on Kallase sõnul linnavalitsuse kulud tänaseks vähenenud 30 protsendi võrra. 

«Eks Leiten on endise Paldiski Põhjasadama töötajana oma ülesanded linnas täitnud,» ütles Mölder.

Ta vihjas asjaolule, et tänasel istungil kiitis Paldiski linnavolikogu heaks linnavalitsuse otsuse võõrandada Põhjasadamale eriti soodsa hinnaga üks maatükk. Mölderi sõnul tellis tema linnapeana töötades selle kinnistu hindamise ühelt kinnisvarafirmalt ning hind kujunes siis 1,5 miljoni krooni suuruseks, praegu müüb aga linnavalitsus sama maatüki Põhjasadamale vähem kui 300 000 krooniga.

Kallas mainis, et Mölder kinnitas nimetatud krundi ruutmeetri hinnaks 1000 krooni. Masu ajal ei soovi aga nii kallilt keegi maad osta, mistõttu alandaski uus linnavalitsus hinda.

Ekslinnapea Mare Leiten nimetas Mölderi väiteid absurdseks. «Maatüki müük pole mitte linnapea, vaid volikogu pädevuses,» märkis ta.

Mölder ütles, et tal on plaanis suveajaks peatada oma liikme volitused Paldiski linnavolikogus.

«Eks suvel on mul muidki tegemisi kui volikogus käia ning vaadata, kuidas pragusel raskel ajal linna raha raisatakse ja tekitatakse uusi abilinnapea kohti,» märkis Mölder. «Üks abilinnapea koht läheb Paldiski maksumaksjatele maksma pool miljonit krooni aastas. Olen linna juhtinud ja tean seda asja väga hästi. Üle kahe abilinnapea ei peaks üldse olema. Viimasel ajal on Paldiski linnaasutused pidevalt uusi töötajaid juurde võtnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles