Janno Prantsi õnnepäev

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

VEIKO VISNAPUU, Nagano

Meeste 20 km laskesuusatamises 18. kohaga lõpetanud võrulast Janno Prantsi aitas eile paljude asjade õnnelik kokkulangemine.

«Tippvormi ajastamine olümpiaks õnnestus, suuskade määrimine läks täkkesse ja lasketiirus käsi eriti ei värisenud,» selgitas elu parima võistluse teinud Prants edu tagamaid.

19. detsembril 1973 sündinud laskesuusataja tõstis esile ka olümpia-eelse mäestikulaagri õnnestumist. «Kõik meie mehed suutsid suusatada paremini kui varasematel võistlustel sel hooajal. Dmitri Borovikki (31. koht) ja Kalju Ojastet (44.) vedas seekord alt laskmine, minul õnnestus see aga päris hästi,» oli mees rõõmus.

Prantsile jäi arusaamatuks, kuidas võis ta lamades lastes olla ebakindlam kui püstitiirus. «Olen lamadestiirus seni ikka kindlam olnud,» nentis ta, lisades, «teise lamadestiiru viimane lask läks tõenäoliselt aga närvide nahka. Üllatavalt hea seis võttis käe värisema.»

Prantsi suuski määrinud norralane Arve Minde selgitas, et proovis suuski testida ja võistluskorda seada võimalikult vähe aega enne starti, et kiiresti muutuvad ilmaolud tema tööd kihva ei keeraks. «Konsulteerisin enne tööleasumist austraallastega, sest nende talved ja lumeolud on samasugused kui Jaapanis.»

Nozawa Onseni suusaradadel ja lasketiirus loodab Janno Prants järgmistel distantsidel (10 km ja 4 x 7,5 km) veelgi parem olla. «Stardipositsioon polnud seekord hea. Minu ees oli vaid 16 sportlast, mis ei lubanud rajal oma seisust täpset ülevaadet saada,» tõdes esikahekümnes lõpetanu. «Aga ega meie rajateenindus ka kuigi hiilgav olnud - Eesti dressi metsa vahel silma ei hakanud.»

Prants viitas Eesti laskesuusatajate kehvale meditsiiniteenindusele. «Kogu hooaja vältel on meil arstidega vähe kontakte olnud,» ütles ta. «Meditsiini poole pealt oleks meil rohkem abi tarvis.»

Järgmisel distantsil, 17. veebruaril peetavas 10 km sprindis esindavad Eestit Janno Prants, Dmitri Borovik ja eile puhanud Indrek Tobreluts. Pealtvaatajaks jääb 20 kilomeetris meie meestest viimasena lõpetanud Kalju Ojaste, Eesti delegatsiooni lipukandja Nagano mängude avatseremoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles