Jaak Tamm valiti eile Sillamäe linnapeaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ARGO SOOLEP, Põhjarannik

Sillamäe volikogu valis eile linnapeaks endise Tallinna linnapea Jaak Tamme, kelle poolt hääletas 14 volikogu liiget 20st.

Suure häälteenamusega linnapeaks valitud Tamm (47) ütles, et on oma edu üle veidi üllatunud. Ta lisas, et loodetavasti paneb volikogu usaldus aluse edukaks koostööks.

Mullu sügisel Sillamäe linnapea kohalt lahkunud ja tänavu volikogu esimeheks valitud Sergei Sobolev avaldas arvamust, et volikogu suure poolehoiu tingis Tamme esitatud programm ning tema senine teenistuskäik. «Tal ei tule küll kerge Sillamäele sisse elada, ent Tallinna linnapeana saadud kogemused tulevad selles töös kindlasti suureks abiks,» ütles Sobolev.

Jaak Tamm ütles, et ei kahetse pealinnast väikesesse provintsilinna asumist ja ilmselt on ka tema keeleoskus piisav venekeelses keskkonnas toimetulekuks. «Minu meelest on Sillamäe väga perspektiivne linn, mille strateegiline asukoht on eeliseks tööstuse ja transpordi arengule. Seni on linn olnud liiga suletud, kuid ma loodan, et peagi ilmub Sillamäe jälle Eesti kaardile tagasi,» ütles Tamm.

Lisaks Tammele esitasid Sillamäe linnapea konkursile avalduse üheksa inimest. Nende hulgas oli Maardu ekslinnapea Vladimir Arhipov ja poliitik Lembit Annus. Arhipovi avaldus oli üks kahest, mida konkursikomisjon vastu ei võtnud. Volikogust põhjendati Arhipovi avaldusest keeldumist konkursi tingimustes ette nähtud kõrghariduse puudumisega. Teised konkursil osalenud said volikogult üksikuid hääli, ütles volikogu kantselei juhataja Venjamin Aleksandrov.

Kunagine tööstuse- ja energeetikaminister Jaak Tamm oli kuni viimaste kohalike omavalitsuste valimiseni Tallinna linnapea. Pärast seda töötas ta talle endale kuuluvas konsultatsioonifirmas. Kuni mullu kevadeni kuulus Tamm Koonderakonda, kust ta aprillis välja astus. Hetkel pole Tamm end ühegi parteiga sidunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles