Kroonpress saab uue trükikoja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

PM

Esmaspäeval panid Tartu abilinnapead Kaarel Sahk ja Margus Hanson nurgakivi Kroonpressi trükikoja uuele hoonele. Esimene Postimees trükitakse uues trükikojas hiljemalt septembri algul.

Tartu abilinnapea Margus Hanson tõdes, et Kroonpressi laiendamine kujuneb sel aastal suurimaks investeeringuks Tartus. Linnavalitsuse esindajad kinnitasid Kroonpressi uue hoone nurgakivipanekul oma soovi kaasa aidata Tartu linna jaoks nii sotsiaalselt kui äriliselt tähtsa projekti elluviimisel.

Kroonpressi uute seadmete ja hoone kogumaksumus on 70 miljonit krooni. Prantsusmaalt mai lõpus saabuv uus trükimasin on Eesti moodsaim, mis trükib kiirusega 45 000 eksemplari tunnis kuni 48-leheküljelist (neist 24 värvilised) ajalehte. Vajaduste kasvades on võimalik trükimasina võimsust veelgi suurendada.

Kroonpressi peadirektor Hanno Barkala märkis, et uus masin loob värvitrükivõimalused, milliseid ei paku ükski teine Eesti trükikoda. Seepärast on mõistetav mitme Tallinna ajalehe ja maakonnalehe soov tulla Kroonpressi kliendiks.

Kroonpressis trükitakse täna ajalehti Postimees, Pärnu Postimees, Sakala, Kuller ja Den Za Dnjom, samuti ajakirju Kroonika ja Luup. Sügisest alates hakkab ajakirju trükkima üksnes Kroonpressi vana trükimasin, mille toodangu kvaliteet paraneb pärast renoveerimist märgatavalt.

AS Postimehe nõukogu esimehe Mart Kadastiku arvates olnuks uue trükikoja otstarbekas asupaik ka näiteks Paide või Viljandi, kuivõrd põhiliselt Postimehele kuuluv Kroonpress trükib ajalehti kogu Eesti tarbeks.

Tartu kasuks kallutasid otsuse siin juba välja kujunenud professionaalne trükkalite kollektiiv ning uute ja vanade seadmete ühitamise võimalused.

«Investeerimisotsuste langetamisel oli oluline ka meie tahe Tartus ettevõtlust edendada,» kinnitas Kadastik. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles