Paraolümpiamängudeni jääb veel viis päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

VALERI MAKSIMOV

5. märtsil avatakse Naganos VII paraolümpialaste talimängud.

6. märtsil on paraolümpiamängudel Naganos esimene võistluspäev, rajale lähevad suusatajad. Eesti olümpiakoondise liider on Lillehammeri mängude pronksmedaliomanik Vilma Nugis, assisteerivad noored Sabina Treial, Velory Kais ja Taisto Sillamägi.

Suusakoondise treener Tõnu Kinks: «Statuudi järgi pidi koha olümpiakoondises saama Euroopa meistrivõistlustel kuue parema hulka pääsenu. Vilma Nugis tõi mullu Venemaal peetud EMilt neli medalit. Tema on kõige paremini treeninud.»

Ärevusega ootab Kinks suusavõistluste ilmaprognoosi. «Suuskade määrimine kujuneb kõige tõsisemaks katsumuseks, loteriiks. See võib viia nii õnnestumise kui täieliku altminekuni,» ennustas Tartu spordikooli suusatreener Kinks.

Hokimängijate ülesandeks oli pääs poolfinaali maailmameistrivõistlustel. Mulluselt MMilt naasis Eesti kelguhokimeeskond neljanda kohaga. Sellega oli olümpiapääse lunastatud.

Hokis seitse meeskonda

«Edestasime USA ja Jaapani koondist, pronksmedalimäng kõige paremini ei õnnestunud,» kommenteeris MMil nähtut rahvusvahelise kategooria hokiarbiter Aleksandr Pavlovski.

Narva ja Tallinna mängijatest koostatud Eesti hokimeeskonnal on Naganos kuus konkurenti - Kanada, Rootsi ja teised tuntud hokiriigid.

Kelguhokimängijad mängivad klassikalisel hokiplatsil, kelgul liigutakse spetsiaalsete keppidega hoogu andes. Nendesamade keppidega lüüakse ka väravaid. Karmilt kontrollitakse enne mängu kelgu ja muude tehniliste vahendite vastavust normidele. Hokimäng istuvas asendis nõuab mängijalt väga head ülakeha valitsemist.

Vilosius aimab edu

Eilsel pressikonverentsil arvas Eesti Paraolümpiakomitee president Toomas Vilosius, et palju rohkem ja huvitavam on tal Nagano mängudest rääkida pärast olümpiavõistluste lõppemist. Olümpialipp langetatakse 14. veebruaril.

Suveolümpiamängudel Atlantas said Eesti paraolümpialased hulganisti medaleid.

«On erakordselt tähtis, et puuetega inimeste toetamisest ainult ei räägita, vaid et neid tegelikult ka aidatakse,» rõhutas Vilosius. «Sõit Jaapanisse on kallis. Aga riik käitub riigina, kui ta seda võimaldab. Osavõtt olümpiamängudest on ääretult tähtis igale millestki puudust tundvale inimesele. Sellest oskavad rõõmu tunda ka kojujäänud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles