Talvine motokrossihooaeg on läbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AIVAR KALJUSAAR

Koos veebruariga sai otsa ka talvine motokrossihooaeg.

50 cm3 ratastel sõideti Eesti meistrivõistlustel kolm etappi: Räpinas, Sakus ja Tihemetsas. Meistrivõistluste edukaim oli Leokite motodünastia noorim esindaja Martin Leok, kes võitis esimese ja kolmanda etapi. Vaid Sakus pidi ta leppima teise kohaga. Teise koha sai Tartu motokrossiklubi esindaja Lauri Lehtla. Tema oli ka see, kes Sakus Martin Leoki ees esikoha võitis. Kolmas oli lätlane Mattis Karro, kes alanud hooajast sõidab Võru klubi Sinilind värvides.

60 cm3 rataste A-klassis sõideti talviste meistrivõistluste etapid Viljandis, Jõhvis ja Valgas. Selles masinaklassis on kindel liider Taavi Nassar, kes ka vaid ühes arvesse läinud sõidus esikohast ilma jäi. Enam kui kümme punkti vähem kogus teiseks jäänud Kenert Nurmik. Kolmas oli Georg Allikas.

60 cm3 rataste B-klassis ehk väikestel ratastel sõideti talvise karikavõistluse arvestuses. Alates sellest hooajast lööb selles masinaklassis kaasa ka Sõmerpalu poiss Martin Leok. Debüüt oli edukas - esikoht. Leok lõpetas kolm korda esimesena, korra teisena ja korra kolmandana. Teise koha sai tuntud krossisõitja Andres Krestinovi poeg Gert Krestinov. Kolmanas oli selles klassis Rauno Voldek.

80 cm3 A-klassis ehk suurtel ratastel sõideti etapid Räpinas, Tihemetsas ja Valgas. Eesti meistrivõistluste arvestuses oli võitja Edik Kuusk. Selle masinaklassi eelmise aasta valitseja Aigar Leok peab aga kahjuks selle hooaja vahele jätma, sest Ameerikas saadud vigastusest peab paranema. 80liste teine koht kuulus Aigari onupojale Tanel Leokile. Suure hüppe oma arengus on edasi teinud Karksi-Nuia noormees Anti Kala, kes kolme etapi kokkuvõttes jäi Tanelist vaid kolme punkti kaugusele.

80 cm3 väikeste rataste etapid sõideti koos suurtega. Talvise karikasarja lõpetas esikohaga Georg Allikas, kes vanuse poolest kuulub veel nende hulka, kes sõidavad 60listel. Teise koha sõitis kolme etapi kokkuvõttes välja Martin Arumäe, kolmas oli Lauri Lokotar.

Kõige esinduslikum ja ka kõige suurema osalejate arvuga masinaklass on endiselt kuni 500 cm3. Eesti meistrivõistluste punktide pärast sõideti Viljandis, Sakus ja Valgas. Kolm esikohta ja kaks teist kohta kogus selle talve kiirem Valdur Kahro. Teise kohaga lõpetas talvise hooaja Andres Krestinov. Kolmas oli Eesti motokrossi üks tulevikulootusi Juss Laansoo. Esimesed ja kohe edukad sõidud meeste seas on täielik üllatus.

750 cm3 külgvankrite klassis jagati meistrivõistluste medalid Maardu, Kuimetsa ja Valga sõitude põhjal. Täiseduga lõpetasid talvise hooaja Are Kaurit ja Aaro Ludvi. Teise koha said kokkuvõttes Üllar Põld ja Janek Allika ning kolmanda Sergei Ivanov ja Ahto Jalas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles