Uueks TTÜ rektoriks valiti Andres Keevallik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Keevallik
Andres Keevallik Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikooli uueks rektoriks valiti praegune arendusprorektor professor Andres Keevallik, kes sai valimiskogu salajasel hääletusel 148 poolthäält. Tema vastaskandidaat, praegune rektor Peep Süje sai 108 häält.

Rektor valiti viieks aastaks ja ta astub ametisse 1. septembril. 

Keevallik lubas oma kõnes noorendada rektoraati. «Oluliselt rohkem tuleks juhtivatele positsioonidele usaldada noori,» ütles Keevallik, kes lubas ka osalusdemokraatia suurendamist ja juhtimise läbipaistvamaks muutmist.

«Meil on seljataga pea paarikümneaastane pikk reformide periood. Mina eelistaksin nüüd tasukaalukamat arenguteed, mille oluliseks märksõnadeks on kvaliteet, efektiivsus ja stabiilsus. See ei tähenda mingil juhul seisakut, kõik kaalukad otsused saavad tehtud,» lubas Keevallik.

TTÜ kõige olulisemaks siseriiklikuks partneriks pidas ta Tartu Ülikooli, millega koostööd tuleb kindlati edasi arendada. Samuti vajab tema sõnul elavdamist rahvusvaheline koostöö, sõlmitud lepingutele tuleks rohkem sisu juurde anda.

24. veebruaril 1943 sündinud Keevallik oli TTÜ rektor ka aastatel 2000-2005.

Peep Sürje ütles enne valimisi oma kõnes, et otsus teiseks ametiajaks rektoriks kandideerida ei tulnud kergelt, sest tal on juba 65 aastat turjal, kuid ta ootas kandideerima kedagi nooremat ja võimekamat kandidaati, kes jäi paraku tulemata.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles