Sulev Luige tapjad pikaks ajaks vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

JAANUS PUTTING

Näitleja Sulev Luige mõrtsukatele mõisteti eile Tallinna linnakohtus pikaajalised vanglakaristused.

Tallinna linnakohus mõistis eile vangi neljaliikmelise asotsiaalide jõugu, kellest kolm tapsid läinud suvel elajalikult näitleja Sulev Luige. Kohus leidis, et Vladimir Dervojedi, Erik Koroli ning Anna Puzakevitshi süü näitleja tapmises on leidnud igakülgset tõestamist ning vaatamata kohtualuste pidevale ütluste muutmisele peab Dervojed vanglasse minema 12, Korol kümneks ning tema elukaaslane Puzakevitsh kaheksaks aastaks.

Oleg Omeltshenkole, kes magas veretöö ajal oma kaaslastest eemal telgis peatäit välja, mõistis kohus kuriteost mitteteatamise eest aastase vanglakaristuse. Mees peaks vanglast vabanema juba septembris.

Mõrtsukate ütluste põhjal järeldas kohus, et Korolil tekkis seltskonnaga liitunud Luigega mingil hetkel sõnavahetus, mis paisus kakluseks. Koroliga liitus Dervojed, kes lõi hoopidest pikali kukkunud näitlejale noaga surmava haava südamesse. Seepeale lõi Korol Luigele mitu korda shashlõkivardaga rindu. Et ohvrit ära ei tuntaks, peksis Dervojed näitlejat kiviga näkku. Hiljem lõikus Puzakevitsh Luige kaelale kaks haava.

Kohus toetas oma otsuses riikliku süüdistaja Dilaila Nahkuri ning kannatanu esindaja vandeadvokaat Aivar Pilve seisukohta, et kohtualuste väited, justkui põhjustanuks tapmisega lõppenud konflikti näitleja lähenemiskatsed Korolile ja Puzakevitshile, on tühipaljas väljamõeldis.

Kohtus leidis kinnitust langetõbisest Koroli erakordne agressiivsus ning konfliktsus, mis alkoholi mõjul ilmselt veelgi võimendus. Seetõttu võis mõrtsukate motiiviks Luik tappa olla ükskõik milline põhjus, kas või Luige soov seltskonnast lahkuda. Kohus ei välistanud võimalust, et näitleja pakkus jõugule raha, et nood tema peksmise lõpetaksid, kuid see võis kurjategijaid veelgi ärritada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles