Tulekahju nõudis viie inimese elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

RASMUS KAGGE, KAIDO TIITS

Tallinnas hukkus viimaste aastate ohvriterohkemas põlengus kolmeliikmeline perekond ja kaks vanemat meest.

Osaliselt söestunud majast Magasini 3a astub välja murest murtud noormees, kelle sõnul hukkus reede öösel puhkenud tulekahjus tema hea tuttav Vjatsheslav (25) koos oma elukaaslase Olga (35) ja viimase poja Andreiga (14).

«Alles see oli, kui Andrei vudis siin ringi, oli selline lõbus tüüp,» meenutas noormees.

Tules hukkunud Vjatsheslav, Olga ja Andrei elasid puumaja teise korruse korteris, mis tegi nende pääsemise raskeks. Nende kõrvalkorterist õnnestus tuletõrjeredeli abil päästa mees, naine ja kaks last.

Laste päästja pole teada

Päästeameti andmetel jõudis hukkunud perekond joosta kuni maja esimese korruseni. Kustutustööde järel leiti sealt nende söestunud sunukehad. Ilmselt hukkusid kõik kolm vingu ja suitsu tõttu.

«Vjatsheslav püüdis vist naist ja Andreid päästa, kuid välisukseni nad ei jõudnud,» oletas majahoidja Asta Muugamäe.

Tallinna abilinnapea Sergei Kulakovi kinnitusel jõudis Andrei päästa oma kaks väikest õde, kuid jäi ise tulle.

Tulekahjupaigas viibinud Kesklinna halduskogu esinaise Tiina Mägi sõnul päästis aga hoopis kümneaastane tüdruk oma alla kaheaastase õe.

Majahoidja sõnul oli hukkunud perekonnal küllalt keeruline elu. Vjatsheslav tööl ei käinud, Olga kaks tütart elasid enamasti kõrvalmajas vanaema juures.

Jäi ellu tänu pojale

Asta Muugamäe sõnul pääses tema tänu oma laste otsustavale tegutsemisele - poeg käskis tuletõrjujatel kiiresti ukse maha lüüa. «Poeg veenis tuletõrjujaid, et ema on seal sees. Nad olid küllalt osavõtmatud, tütre juttu ei kuulanud nad üldse, rääkisid midagi tuule suunast,» rääkis majahoidja.

Tallinna tuletõrje- ja päästeameti pressiesindaja kinnitusel alustavad tuletõrjujad kõigepealt inimeste päästmisega ja alles siis hakkavad tuld kustutama.

«Pole tõenäoline, et tuletõrje suunaks teisi inimesi päästma ja vaataks ise osavõtmatult kõrvalt,» lausus pressiesindaja.

Süüdi võis olla asotsiaal

Esialgsetel andmetel sai ohvriterohke tulekahju alguse maja esimesel korrusel elanud Anatoli (46) korterist. «Ta oli üksik ja armastas viina visata. Mees oli lihtsalt asotsiaal, kelle puhul kunagi ei teadnud, millal midagi juhtuda võib,» rääkisid ümbruskonna elanikud. Tules hukkus ka Anatoli korteri peal elanud Gustav (64).

Eile hommikul askeldasid tuleroaks langenud maja juures seal elanud inimesed, kes tassisid oma korteritest kraami välja.

«Ausalt öeldes ei teagi, mis nüüd saab. Praegu on siin kõik nii vesine ja söestunud, et ilmselt ei tule selles majas elamisest enam midagi välja,» kurtis esimese korruse korterist raamatukuhja välja tassinud noormees Postimehele.

Ka õhtupoolikul käis nii maja sees kui ka selle ümber askeldamine ning asjade väljakandmine. Hukkunud Olga ema, kelle hooleks jäi kaks pääsenud tütretütart, püüdis lohutada naabrinaine.

Ajutiste peavarjude muretsemisega lubas elanikke aidata Kesklinna valitsus. Suhtekorraldaja Tiina Õunapuu sõnul saab linnaosavalitsus pakkuda hädalistele ajutist varjualust, kuid uue elamispinna peab inimestele leidma maja omanik.

Põlenguteade südaööl

Tuletõrje sai väljakutse Magasini tänavale minut pärast südaööd, kui puumaja katusest käisid juba leegid välja. Põleng saadi kontrolli alla kell 1.19 ja kutsutati lõplikult kella poole kolmeks. Kahekordses majas hävis kolm korterit, trepikoda ja pööning. Veekahjustusi sai kogu kümne korteriga elamu.

Päästeameti peadirektori asetäitja Mati Raidma nimetas eilset tulekahju viimase aja ohvriterohkeimaks ja ääretult kahetsusväärseks.

«See tragöödia mõjub häirekellana. Kiiresti tuleb välja selgitada tulekahju täpsed põhjused ja jõuda selgusele, miks seal hukkus nii palju inimesi,» ütles Raidma Postimehele.

Tema sõnul näitab eilne põleng, et vanades puumajades pole turvalisus vajalikul määral tagatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles