Kelner kopeeris klientide krediitkaarte

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediitkaart.
Krediitkaart. Foto: Corbis/Scanpix

Täna pidi kohtu ette astuma Tallinnas töötanud kelner, kes kopeeris tuttava palvel klientide krediitkaarte.

Täna pidi kohtu ette kokkuleppemenetluse käigus astuma 32-aastane mees, keda süüdistatakse selles nelja aasta eest toimunud krediitkaartide kopeerimises, teatas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja. Mees kohtusse täna ei ilmunud ning kohtuprotsess lükkus edasi.

Süüdistuse kohaselt sai 32-aastane mees ühelt tuttavalt 2004. aasta septembris seadme, mis loeb pangakaardi läbitõmbamisel magnetribale kantud andmed, kopeerib ning salvestab saadud info.

Ühes Tallinna Raekoja platsi restoranis töötanud mees kopeeris viie kliendi krediitkaardi andmed ning andis need edasi oma tuttavale, kes valmistas nende abil pangakaardid ning kasutas neid eri oste tehes. Politsei poole pöördus üks viiest kannatanust.


Prokurör nõuab talle kohtus rahalist karistust 6956 krooni, mille ta peab tasuma kaheksa kuu jooksul igakuiste maksetena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles