Riigikogu külalised töötaksid seal isegi hea meelega

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants, Reet ja Kaja riigikogu lahtiste uste päeval
Ants, Reet ja Kaja riigikogu lahtiste uste päeval Foto: Peeter Langovits

Tartust riigikogu lahtiste uste päevale kohale kiirustanud Ants, Reet ja Kaja jäid võimukoridorides nähtuga rahule, kuid pisut kriipima jäi see, et infotundi hiljaks jäädi.


Tartlanna Reet rääkis, et info riigikogus toimuvast lahtiste uste päevast jõudis nendeni liiga hilja, alles hommikuste raadiouudistega. «Panime kohe ajama, aga kell oli juba kahjuks kümme, kui sõitma hakkasime,» sõnas Reet.

«Aga infotundi me kahjuks ei jõudnud, seal oleks tahtnud väga olla,» täpsustas ta.

Kaja lisas, et riigikogu hoonega tutvuti poolteist tundi, käidi saalis ja roniti üles Pika Hermanni torni kitsastest treppidestki. Maja jättis neile Kaja kinnitusel väga ilusa mulje.

Kõrvalt täpsustas Ants, et kui ringkäiguga saali jõuti, siis see oli midagi muud kui osati oodata. «See jättis petliku mulje, kuidagi väga väike tundub. Ekraani pealt on ta tunduvalt suurem, aga siit seest...»

Kaja sõnul on nende hinnang nähtule ikkagi väga positiivne. «Selline tunne, et töötaks ise ka siin.»

Esimest korda riigikogu hoones käinud seltskond astus läbi ka sealsest kohvikust, kus tehti väike eine. «Kohvi ja pirukas maksis 28 krooni. Võrreldes teiste kohvikutega on siin minu arvates ikka tunduvalt odavam,» leidis Ants.

Kas tartlased tulevad riigikogu avatud uste päevale ka tulevikus? «Jah, sest infotundi tahaks kunagi ikka jõuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles