Haapsalu lennutab ligi pool miljonit krooni õhku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ENE PAJULA

Haapsalus Paralepa rannas lennutavad mitme maa ilutulestikufirmad 25. juuli öösel kahe ja poole tunni jooksul taevasse sadu tuhandeid kroone.

Inglismaa, Saksamaa, Ukraina, Vene ja Eesti ilutulestikufirmade tulevärk peaks algama 25. juuli öösel mõnikümmend minutit enne südaööd ja lõppema umbes kell 2.15. Iga pauk kestab ligikaudu seitse minutit. Tulekahurid on kavas paigutada spetsiaalsetele parvedele Haapsalu Eeslahel. Asja juurde kuuluva helgiheitjate etenduse ajal suunatakse taevasse uhkeid kiiri.

«Ainuüksi Inglise firma esindajad kavatsevad teha 9000 naela ehk 200 000 Eesti krooni maksva paugu,» lausus firma Fire Night projektijuht Martin Liivet tulevärgi hinnast rääkides.

25. juuli meelelahutused Haapsalus ei piirdu üksnes ilutulestike nautimisega. Peopäev algab võistlejate hommikuse rongkäiguga läbi linna, samal ajal demonstreeritakse väiksemat tulevärki. Kavas on hulk mitmesuguseid võistlusi kogu perele, kohal on lastetsirkus, valitakse rannamiss ning muu hulgas oodatakse Haapsalu- Pärnu linnavõistlust mudamaadluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles