TV 3 süüdistab TV 1 valetamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TANEL RÜTMAN

TV 3 asepresident Andres Jõesaar nimetab reklaamitellija jõhkraks petmiseks TV 1 tegevdirektori Rait Killandi väidet, et TV 1 sai Venemaa riikliku telekanali ORT esindamise ja reklaamimüügi ainuõigused Eestis.

Õhtuleht kirjutas teisipäeval, et kahe peale kokku moodustavad TV 1 ja ORT suurima Eestis müüdava reklaamituru. Lepingu kohaselt esindab TV 1 Venemaa riiklikku telekanalit ORT ja võib näidata ORT programmi vahele reklaami, mis on mõeldud just Eestis elavale venekeelsele tarbijale.

Jõesaare väitel tohib teiste riikide teleprogramme kaabelvõrgus ringhäälinguloata edastada ainult katkestamatult ja see nõue kehtib ka kohaliku reklaami edastamise kohta.

TV 1 tegevdirektori Rait Killandi sõnul näeb ta Jõesaare rünnaku taga lihtsalt kadedust. «Meie leping ORTiga sätestab, et TV 1 ülesanne on esindada Eestis ORTd ning müüa reklaami nende programmi. Edaspidine on ORT enda rida, nii et me tegelikult ei teagi, kas meie müüdud reklaam antakse eetrisse Moskvast või kuskilt mujalt. Lihtsalt satelliidilt Eestisse läkitatav ORT programm saab koosnema meil müüdud reklaamist ja see on puhtalt ORT poole tehniline lahendus,» selgitas Killandi.

Esimesi TV 1 vahendusel müüdud reklaame peaks vene telekanalis näidatama jaanipäeva paiku.

Jõesaar süüdistas TV 1 ka reklaamitellijate jõhkras petmises, kuna ORT vaatamiseks on Eestis mitmeid võimalusi. Vastava turu kontrollimiseks vajaks TV 1 Jõesaare hinnangul sadadesse miljonitesse kroonidesse ulatuvaid investeeringuid. Näitena tõi Jõesaar Ida-Virumaa, kus kogu elanikkond vaatab Venemaa territooriumil asuva saatja edastatavat programmi.

Killandi väitel pole Jõesaar asjadega lihtsalt kursis. «Ivangorodi lähedal asub küll venelaste saatja, ent see on väga nõrk ja edastab ORT programmi vaid katkendlikult. Enamus Ida-Virumaast on siiski korralikult kaabeltelevisiooniga kaetud,» sõnas Killandi. Tema sõnul on Eestis peaaegu sada kaablioperaatorit, kellega TV 1 kavatseb samuti ORT esindamise lepingu sõlmida.

«Seni oleme lepingud sõlminud STV ja Tallinna kaabeltelevisiooniga, ka teised operaatorid on tundnud huvi meiega lepingu sõlmimise vastu. Usun, et jaanipäevaks saame asjaga mäele,» rääkis Killandi, kelle sõnul on kaablioperaatorid koostööst nendega huvitatud eelkõige sellepärast, et nad ei küsi röögatut hinda.

«Jõesaare rünnaku taga on lihtsalt tõsine mure, kuna TV 1 ja ORT vahel sõlmitud leping tähendab TV 3le ja Kanal 2le reklaami müümisel edaspidi tõsiseid raskusi,» lausus Killandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles