Staadionihoone hävis tules

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

AIAVAR AOTÄHT

Eile varahommikul põles peaaegu täielikult maha muinsuskaitse all olev Tartu Tamme staadioni tribüünihoone, inimesed viga ei saanud.

Tartumaa päästeteenistuse häirekeskus sai teate põlengust kell 4.36, õnnetuskohale sõitis kokku üheksa autot. Tuletõrjujad suutsid põlengu lokaliseerida kümmekond minutit enne kuut ja kell 9.36 oli see kustutatud. Tuli hävitas vana ja kuiva puithoone keskosa koos riietus-, lao- ja muude ruumidega, samuti tribüünipingid. Püsti jäid kummagi tiiva torniosad, kuid needki said tulest ja veest kahjustada.

Hoone oli amortiseerunud

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna sporditeenistuse peaspetsialist Veljo Lamp ütles, et nende hallata oleva Tamme staadioni tribüünihoone oli ekspertiis tunnistanud amortiseerunuks, ühtki firmat seal ei tegutsenud.

«Hoone bilansiline väärtus oli umbes 50 000 krooni. Sellele lisandub aga tules hävinud inventar, nii et kahju võib olla üle 100 000,» lausus Lamp, kelle sõnul pole mõtet tribüünihoonet taastada. «Ilmselt tuleb uus asemele ehitada, kuid millises mahus, sõltub rahast. Võtame ka muinsuskaitsega ühendust, sest hoone oli muinsuskaitse all. Tahtsime seda juba ammu renoveerima hakata, kuid ei jõudnud muinsuskaitsega kokku leppida, kas teeme kapitaalremondi või ehitame samasuguse asemele.»

Tartu abilinnapea Hannes Astok ütles, et tõenäoliselt tuleb hoone varemed lammutada ning selleks saab raha ilmselt linna reservfondist. Astoki sõnul on praegu veel vara öelda, millal saab uut tribüünihoonet ehitama hakata, kui palju see maksma läheb ning millised on muinsuskaitse nõuded.

Võimalik süütamine

Päästeteenistuse teatel on tulekahju põhjus selgitamisel. «Esialgsete andmete põhjal on raske midagi oletada, sest liiga palju on ära põlenud,» ütles vanempäästekorraldaja Margo Lempu.

Lambi sõnul võis tulekahju puhkeda sihilikust süütamisest või hoopis mõne purjutaja hooletusest.

«Tuli sai alguse tribüüni ülemisest nurgast,» lausus Lamp. «Poolsada meetrit eemal uues hoones viibinud valvur ei märganud midagi, kuid tema jutu järgi hulgub vahetevahel öösiti tribüünil inimesi, ka eelmisel ööl olevat keegi seal jooksnud.»

Lamp lisas, et kõigepealt märkasid suitsu staadionist mööda läinud noored, pärast seda kutsus valvur tuletõrje.

Tamme staadionile kavandatud spordiüritused Lambi kinnitusel ära ei jää. Suuremad üritused, näiteks rattaralli finish ja perespordipäev, on ära olnud, plaanitavaid jalgpallimatshe ei tohiks põlenud tribüün linnavalitsuse töötaja hinnangul segada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles