Viljandi autoavariis hukkus vabamaadleja Küllo Kõiv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

MALLE TOOMISTE

Eile varahommikul kell 2.20 Viljandis suure kiirusega vastu elektriposti ja puud kihutanud autos Mercedes Benz 500 hukkus vabamaadleja Küllo Kõiv ja sai raskeid vigastusi kaks inimest.

Kell 2.25 välja kutsutud kiirabibrigaad nägi Viljandis Vaksali tänaval kõnniteel kummuli autot ning teele murdunud jämedat puud. Roolis istunud alkoholilõhnadega Toomas (26) oli juhiukse kõrval maas. Kõiv (25) rippus rihmades, pea alaspidi ning piltlikult öeldes tema all, istme seljatoe ja auto katuse vahel oli tagaistmel istunud 20-aastane Eret.

Kõik joobes

Kiirabitöötaja suutis parempoolse esiukse avada ainult nii palju, et käsi sisse mahtus ning tuvastada, et Kõivul pulssi enam polnud. Kohtuekspertiisi andmetel põhjustas tema silmapilkse surma kaelalüli murd. Eluohtlike vigastustega Eret ja raskete vigastustega Toomas viidi haiglasse.

Arstide kinnitusel kulub opereeritud ja luumurdudega Eretil haiglaraviks üle kuu, kolmest kõige kergemini pääsenud Toomas võib haiglast välja saada umbes paari nädalaga.

Viljandi haigla traumatoloogiaosakonnas ravil viibivat Toomast külastasid eile paljud sõbrad ja tuttavad. Postimehele ei soovinud Toomas juhtunut kommenteerida.

Täpsustamata andmetel olid kõik kolm autos olnut joobes, juhil 0,65 promilli ja neiul 0,5 promilli.

Viljandi uurimisbüroo juhtivinspektor Inga Meo nentis, et peale alkoholi on ka teisi joovastavaid aineid ja nende tuvastamine võtab aega. Meo ei soovinud täpsustada, kas juht oli turvavööga kinnitatud või mitte. Auto kiiruse kohta tähendas Meo, et auto sõitis linnas lubatud kiirusest tunduvalt kiiremini.

Üks pealtnägija pidas ohtlikult suure kiiruse kinnituseks seda, et nii jäme puu oli maha sõidetud. Kui auto ei oleks kihutanud vastu elektriposti ja pärast seda vastu puud, oleks masin kaldajärsakust alla lennanud.

Sõitjate ebaõnn

Üks õnnetuspaigal töötanud mees möönis, et auto salongiosa oli praktiliselt terve ning selliste kahjustustega autost on mõnel teisel puhul sõitjad ise elusalt välja roninud. «Olen hirmsamaid avarii teinud autosid näinud,» ütles mees, kelle hinnangul seekord oli lihtsalt ebaõnn sõitjate poolel. Asjatundja hinnangul kallist autot taastada enam ei saa, see veeti sündmuskohalt kiirest ära.

Peale politsei käis avariipaigas kaks kiirabibrigaadi ja kolm päästeteenistuse autot, samuti oli kaldapealsele varajasest kellaajast hoolimata kogunenud vähemalt kümmekond noort inimest, keda politsei pidi eemale tõrjuma.

Emale kuulunud autot volitusega juhtinud Toomas on uurijale tunnistanud, et roolis oli tema.

Kriminaalasja uurimiseks on aega kaks kuud.

Küllo Kõivu leinates sõitsid juba eile Viljandi linna vahel mustades lintides autod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles